Mercedes kan moeilijk jaar achter zich laten: 'Dit was helaas een passend einde' Formule 1
Formule 1

Mercedes kan moeilijk jaar achter zich laten: 'Dit was helaas een passend einde'

Mercedes kan moeilijk jaar achter zich laten: 'Dit was helaas een passend einde'

Toto Wolff zag dat de Grand Prix van Abu Dhabi een passend einde was van een slecht seizoen voor Mercedes. George Russell eindigde op de vijfde plek, terwijl Lewis Hamilton uitviel met een technisch mankement. Hierdoor werd het onmogelijk voor Mercedes om tweede te worden in het constructeurskampioenschap en sluit de Duitse renstal het jaar als derde af. Wolff hoopt dat het team lessen kan trekken uit dit seizoen om zo in de toekomst weer mee te kunnen strijden om de titel.

Het team van Mercedes kende natuurlijk een fantastisch weekend op Interlagos, maar dat kon het team geen goed gevolg geven. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi kwam Russell niet verder dan de vijfde plek, terwijl Hamilton zijn auto uiteindelijk naar de pits moest rijden na een hydraulisch probleem. 'Dit was helaas een passende afsluiting', zegt Wolff met een kleine glimlach bij Sky Sports. 'We hadden deze race ook niet de performance. Het somt het seizoen perfect op.'

'In de eerste stint hebben we veel te veel op de banden geleund', vervolgt de Oostenrijker. 'Dat hadden we kunnen voorspellen. We wisten aan het begin al dat dit een moeilijkere race zou worden in vergelijking met de race op Interlagos. Natuurlijk waren we in Brazilië dominant en pakte we een fenomenale overwinning.' Het was al een zware kluif om op de tweede plek in het kampioenschap te eindigen en dat moet het team dan ook laten aan Ferrari. Wel boekte Mercedes dus een prestigieuze zege in een lastig seizoen.

Wolff: 'Laten de auto lekker in de fabriek staan'

Ondanks dat het een frustrerend jaar was voor Mercedes, heeft het team volgens Wolff wel veel lessen kunnen leren. De teambaas denkt dat ook dat het team snel weer meedoet om de titel. 'We gaan deze auto lekker in de fabriek laten staan om te laten zien hoe moeilijk dit jaar was. Hier worden we als personen natuurlijk sterker van. Ik ben voor de rest wel heel erg trots op het team. De goede momenten waren ook heel spectaculair. Volgend jaar zijn we terug', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws