Mercedes dwarsboomt Verstappen: Bottas krijgt 'nieuwe motor' en start vanaf P17 Formule 1
Formule 1

Mercedes dwarsboomt Verstappen: Bottas krijgt 'nieuwe motor' en start vanaf P17

Mercedes dwarsboomt Verstappen: Bottas krijgt 'nieuwe motor' en start vanaf P17

Een stevige, strategische move van Mercedes vlak voor de race van de Grand Prix van Rusland: Valtteri Bottas krijgt een nieuwe motor en start, net als Max Verstappen, achteraan de grid. De move van de Zilverpijlen lijkt alles te maken te hebben met de titelstrijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton, aangezien Bottas de opmars van Verstappen vanaf de start van de race nu dient te dwarsbomen.

Verstappen zou in het slot van het Formule 1-seizoen een vierde motor nodig moeten hebben om het jaar af te maken, waardoor de Nederlander een gridstraf te verduren krijgt. Red Bull heeft gekozen om deze straf in Rusland in te lossen, omdat het team doorgaans niet het sterkst is in Sochi en de schade zo relatief beperkt blijft. De vervanging van alle motorcomponenten betekent dat de Nederlander vanaf P20 zal starten en zo een inhaalrace te wachten staat.

Mercedes heeft zondagochtend gereageerd op de beslissing van Red Bull, want het team laat ook moedwillig Bottas van achteraan de grid (P17, red.) starten. Het team hoopt zo vanaf het begin van de race Verstappen dwars te liggen in zijn weg naar de top drie, om zo Hamilton te beschermen. De actie van Mercedes lijkt een directe poging om Hamilton het kampioenschap over te laten nemen ten koste van zijn Nederlandse aartsrivaal. Bottas hoeft niet net als Verstappen twintig plekken terug, omdat Mercedes slechts enkele motorelementen heeft vervangen, een slimme keuze dus.

Bottas ziet kansen op de winst vrijwel verdampen

Voor Bottas zal de beslissing van zijn team zwaar vallen, mede omdat hij zaterdag nog optimistisch was over zijn kansen voor de race. 'Ik geloof nog steeds dat we mee kunnen doen om de winst', zei hij na afloop van de kwalificatie, waar hij echter niet verder kwam dan P7. 'Ik denk dat we hier heel snel zijn en dat ik alsnog zou kunnen winnen vanaf P7, dus het zal een interessante wedstrijd', zei de Fin voorafgaand aan de beslissing van zijn team.

Wint Max in Rusland? Dan win jij 15 keer je inzet!Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws