Hoe laat begint de Grand Prix van Rusland 2021? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Rusland 2021?

Hoe laat begint de Grand Prix van Rusland 2021?

Na een chaotische kwalificatie zijn de teams zich al aan het opmaken voor de Grand Prix van Rusland. Op Sochi Autodrom zullen de coureurs op zondag in actie komen, maar in welke weersomstandigheden is nog niet duidelijk. Om 14.00u Nederlandse tijd gaan de lichten op groen en worden de punten verdeeld. De startgrid belooft veel spanning, met diverse coureurs met een snelle bolide in het middenveld en de achterhoede.

Door het tijdsverschil met Zuid-Rusland begint de Grand Prix op een ander tijdstip dan normaal. 15.00u lokale tijd vertaalt zich naar 14.00u Nederlandse tijd. Zodoende begint de race een uurtje eerder dan je gewend bent van de koningsklasse van de autosport. De race zal tot ongeveer 16.00u 's middags duren als alles verloopt zoals gepland. Dat is inmiddels wel een belangrijke kanttekening die geplaatst moet worden bij het Russische raceweekend.

De zaterdag in Sochi verregende namelijk volledig, waardoor de derde vrije training bijvoorbeeld niet verreden kon worden. De kans op regenval op de zondag staat momenteel op 50 procent, wat inhoudt dat er een kans bestaat dat ook tijdens de Grand Prix de coureurs in actie komen op een nat wegdek. Regent het zo hevig als gedurende de zaterdagochtend dan bestaat er altijd een kans dat de wedstrijdleiding de race iets uitstelt in de hoop op beter weer.

Verstappen begint Grand Prix van Rusland vanaf P20

De ogen zijn in Nederland uiteraard weer gericht op Max Verstappen. De Limburger maakt echter weinig kans op de overwinning in het Oost-Europese land. Wegens een motorwissel start hij de Grand Prix van Rusland vanaf de twintigste startplek, helemaal achteraan dus. Hij moet dus het volledige veld door om de hoogste trede van het ereschavot te mogen betreden. Niet alleen betekent dit een fikse inhaalrace voor de Red Bull Racing-coureur, maar ook dat hij zich een weg moet banen langs twee Mercedessen.

Voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas wordt het echter ook geen gemakkelijke middag. Een lastige kwalificatie resulteerde in een matig eindresultaat voor de Mercedes-coureurs. Hamilton raakte de pitmuur tijdens Q3 en door die touché, en matige timing van Mercedes, kon hij slechts één ronde op de rood omrande banden rijden op het opdrogende asfalt. Hij verbeterde de tijd niet die hij op de intermediates had gezet en zag Lando Norris, Carlos Sainz en George Russell voor hem eindigen. Deze heren moet hij op zondag dus nog langs, wil hij de race winnen.

Ook voor Bottas wordt de Russische Grand Prix een lastig karwei. De Fin wist wederom op een nat wegdek maar weinig indruk te maken, zoals eerder dit jaar in Hongarije ook al het geval was, en eindigde tijdens de kwalificatie als zevende. Daarmee heeft hij naast zijn teamgenoot een de eerdergenoemde jongelingen de ervaren Daniel Ricciardo en Fernando Alonso voor zich. In Hongarije zagen we tevens dat een enthousiaste Alonso het een Mercedes verdomd moeilijk kan maken. Ook dat is een interessante verhaallijn voor het aankomende weekend.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws