Mercedes en Ferrari strijden in Abu Dhabi om tweede plek: 'Het lot zat ons tegen' Formule 1
Formule 1

Mercedes en Ferrari strijden in Abu Dhabi om tweede plek: 'Het lot zat ons tegen'

Mercedes en Ferrari strijden in Abu Dhabi om tweede plek: 'Het lot zat ons tegen'

De laatste race van het seizoen in Abu Dhabi zal bepalen welk team de felbegeerde tweede plaats in het constructeurskampioenschap opeist, en de spanning tussen Mercedes en Ferrari is voelbaar na een seizoen vol ups en downs. Na de Grand Prix van Las Vegas staat het Duitse team slechts vier punten voor op het team uit Italië.

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, uitte zijn frustratie over het verloop van het seizoen. 'We hadden op gelijke voet met Ferrari kunnen rijden, maar het lot zat ons tegen. We hebben niet het resultaat behaald dat onze snelheid verdiend zou hebben', vertelt hij tegenover internationale media. Wolff erkent de uitdagingen die het team heeft moeten overwinnen, en de laatste race wordt cruciaal om het tij te keren.

Hamilton verlegt focus

Lewis Hamilton deelde zijn observaties over de prestaties van de Mercedes-auto. 'Onze auto heeft zijn sterke punten, maar soms is het lastig om de volledige potentie te benutten. Dat was in de kwalificatie wel het geval', vertelt hij met een blik op het raceweekend in Vegas.

Hamilton maakt door Sergio Pérez zijn derde plek in Las Vegas geen kans meer op de tweede plek in het rijderskampioenschap. De focus van de zevenvoudig wereldkampioen ligt nu volledig bij de strijd tussen zijn eigen team en dat van Ferrari.

Werk aan de winkel

Een aantal races geleden leek Mercedes het duel met Ferrari te winnen en hadden ze een comfortabele voorsprong van 56 punten, maar na negen races is deze voorsprong geslonken tot slechts vier punten. Ferrari wist in bijna alle afgelopen races meer punten binnen te halen dan Mercedes. Alleen in Qatar slaagde Mercedes erin om zijn voorsprong te vergroten, maar het verschil is nu minimaal.

Andrew Shovlin, de trackside engineering director bij Mercedes, analyseerde de specifieke technische aspecten die Mercedes moeten verbeteren. 'We hadden de graining op de medium band niet zo goed onder controle als Ferrari. Daar moeten we nog eens goed naar kijken', legt hij uit. Shovlin benadrukte echter dat de racesnelheid op de harde band aanzienlijk was verbeterd, en ondanks de teleurstelling in Brazilië, waar George Russell halverwege moest opgeven, was de pijn minder intens.

Spanning in Abu Dhabi

Met slechts vier punten verschil tussen Mercedes en Ferrari in het constructeurskampioenschap belooft de laatste race in Abu Dhabi een zinderend slotstuk te worden. De tegenvallende prestaties van Mercedes in Brazilië zullen worden vergeten, terwijl de tweede plek van Charles Leclerc in Las Vegas de hoop voor Ferrari nieuw leven heeft ingeblazen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws