Mercedes experimenteert met W13 om concept 2023-auto te verbeteren Formule 1
Formule 1

Mercedes experimenteert met W13 om concept 2023-auto te verbeteren

Mercedes experimenteert met W13 om concept 2023-auto te verbeteren

Mike Elliott, technisch directeur van Mercedes, geeft toe dat Mercedes aerodynamische efficiëntie heeft opgegeven om het probleem met porpoising op te lossen. De Duitse renstal zit momenteel nog niet op het niveau van Red Bull Racing en Ferrari, ondanks dat het team al meerdere experimenten heeft uitgevoerd met de auto. Deze experimenten worden vooral gedaan voor de bolide van volgend seizoen.

De eerste keer dat Mercedes verbetering liet zien was in Barcelona. Porpoising was opgelost, maar een ander probleem stak de kop op. 'Als je naar de auto kijkt, dan is het heel duidelijk dat we in Barcelona een grote verandering hebben doorgevoerd in de manier waarop de auto de aerodynamica benut', vertelt Elliott bij MotorsportMagazin.com. 'Dit heeft ervoor gezorgd dat we het stuiteren kunnen oplossen. Echter hebben we wel het aerodynamische potentieel hiervoor opgeofferd.'

De meest zichtbare verandering van het seizoen kwam echter tijdens de testdagen. Mercedes kwam toen met haar sidepodloze concept, maar Elliott geeft aan dat dit niet de belangrijkste verandering was. 'Mensen kijken naar de verschillen tussen de auto's, en denken: dit is wel heel erg anders. Zij denken dan ook dat dit het grote verschil moet zijn. Een aerodynamicus zal je vertellen dat de echt belangrijke onderdelen de vloer, de vleugels en andere aerodynamische structuren zijn.'

Mercedes kijkt al naar volgend jaar

Mercedes is al begonnen aan de auto van volgend seizoen. De W13 wordt dit jaar nog wel doorontwikkeld, maar dit wordt wel gedaan met 2023 in het achterhoofd. 'In een normaal seizoen hadden we kunnen kijken naar het maximaliseren van de performance van de auto van dat jaar. Nu moeten we eerst begrijpen wat we volgend jaar willen doen, want we moeten blijven experimenteren om ervoor te zorgen dat de auto van volgend seizoen de goede kant op gaat. We hebben nu een ruw idee, de details zullen later komen', aldus Elliott.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws