Mercedes had in Azerbeidzjan niet kunnen voldoen aan technische richtlijn porpoising Formule 1
Formule 1

Mercedes had in Azerbeidzjan niet kunnen voldoen aan technische richtlijn porpoising

Mercedes had in Azerbeidzjan niet kunnen voldoen aan technische richtlijn porpoising

Mercedes had niet voldaan aan de technische richtlijn tegen porpoising tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan als die richtlijn die race al van kracht was. Dat vertelt technisch directeur Mike Elliot, die daarmee doelt op het feit dat de W13 te veel zou stuiteren dan toegestaan is volgens de matrix van de FIA.

Het autosportorgaan bracht de richtlijn om het stuiteren tegen te gaan uit voor de Grand Prix van Canada. Vervolgens kregen de teams twee weekenden, met die op de Red Bull Ring volgende week als laatste, om waar nodig aanpassingen door te voeren aan hun auto. Ieder team, ook Mercedes, heeft de verwachting dat aanpassingen onnodig zouden zijn om binnen de matrix te vallen en niet eroverheen te gaan.

Elliot geeft tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com wel toe dat dat in Baku heel anders had kunnen zijn voor Mercedes: 'De FIA moet de komende week volgens mij nog aan de slag om te zien hoe deze ingrepen pragmatisch precies gaan werken. We hebben de matrix zelf al wel toegepast op de voorbije races en daarbij werd ons duidelijk dat we het in Baku niet hadden gehaald.' Als de richtlijn toen al van kracht was, werden de Mercedessen waarschijnlijk gediskwalificeerd als de auto's na aanpassingen nog steeds te veel stuiterden.

Elliot maakt zich zorgen over Hongarije

'Als je kijkt naar waar we hier op Silverstone zitten, dan halen we de onderkant van de matrix niet eens en zitten we dus goed', gaat Elliot verder, die zich wel zorgen maakt over de Grand Prix van Hongarije. Dat is de race na Frankrijk, wanneer de richtlijn wel van kracht is: 'In de voorbije races hebben we veel gestuiter gezien doordat we met deze stijve auto's op hobbelige circuits reden. Als je naar voren kijkt, dan kan de Hungaroring bij Boedapest om exact dezelfde reden nog wel lastig worden.'

Desondanks heeft Elliot er vertrouwen in dat Mercedes de problemen met de stuiterende W13 onder de knie heeft en nog steeds kan krijgen, ook voor de Grand Prix van Hongarije. Dit seizoen is er al hard gewerkt aan de bolide en de problemen die de wagen had: 'Hopelijk kunnen we het dus allemaal snel achter ons laten', besluit de Engelsman.

Vertrouwen in een overwinning van Verstappen? Zet in en krijg 1.66x je geld terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws