Mercedes geheimzinnig over bolide van 2024: 'Dat zullen we volgend jaar wel zien' Formule 1
Formule 1

Mercedes geheimzinnig over bolide van 2024: 'Dat zullen we volgend jaar wel zien'

Mercedes geheimzinnig over bolide van 2024: 'Dat zullen we volgend jaar wel zien'

Mercedes kondigde eerder al aan dat de 2024-bolide er flink anders uit zal gaan zien dan de W14. De Duitse constructeur heeft ambitieuze doelstellingen voor komend seizoen en hoopt het gat naar Red Bull Racing flink te kunnen verkleinen. James Allison, de technisch directeur van Mercedes, is enorm enthousiast over het 2024-project, maar hij durft niet te zeggen of Lewis Hamilton en George Russell komend seizoen de strijd met het Oostenrijkse team aan kunnen gaan.

Na acht achtereenvolgende constructeurstitels moest Mercedes vorig jaar het stokje overdragen aan Red Bull. Sinds het begin van 2022 wist Mercedes, via Russell in Brazilië, nog slechts eenmaal te winnen en dat is inmiddels ook alweer bijna een jaar geleden. Dit seizoen wacht het Duitse team nog altijd op de eerste overwinning, maar gezien de dominantie van Red Bull is het niet erg waarschijnlijk dat er dit jaar nog een Mercedes-coureur op de hoogste trede van het podium plaats mag nemen. Dat lijkt Mercedes zich ook te realiseren en het team liet eerder al weten dat de bolide van volgend jaar er flink anders uit zal zien.

Allison is zeer te spreken over de vorderingen die het team maakt, maar als hem gevraagd wordt of hij denkt dat Mercedes in 2024 de strijd aan kan gaan met Red Bull, houdt hij zich op de vlakte. 'Dat zouden wij ook wel willen weten', zegt Allison in Qatar tegen Sky Sports. 'Weet je, ik kan niks beloven. Iedereen werkt ontzettend hard en ik denk wel dat we op het juiste spoor zitten. We begrijpen de problemen waar we nu steeds tegenaan lopen en we proberen deze op te lossen.'

Lijkt nieuwe bolide op die van Red Bull?

De bolide van 2024 zal er dus heel anders uitzien dan die van 2023. Heeft Mercedes zich toevallig laten inspireren door Red Bull? Opnieuw geeft Allison weinig prijs. 'Geen idee, want ik weet niet wat zij volgend jaar gaan doen. Daar zullen we volgend seizoen wel achter komen', zegt de Brit, die wel iets meer kwijt wil over de uitdaging die de teams de komende jaren te wachten staat.

Hamilton zei eerder al dat de komende zes maanden de beste ontwikkelingsmaanden van Mercedes ooit moeten zijn om het gat naar Red Bull te kunnen dichten. Daar is Allison het mee eens. 'Ja, ik ben ontzettend enthousiast en hij (Hamilton, red.) heeft gelijk dat het een hele belangrijke periode is, want we kijken allemaal al met een schuin oog naar 2026. In 2026 worden de reglementen aangepast en moeten we weer opnieuw beginnen. We moeten daar in 2025 al mee beginnen en tegelijkertijd moeten we ook rekening houden met het budgetplafond. De auto voor 2025 zal daarom waarschijnlijk niet helemaal nieuw zijn. Dat betekent dat wat je voor 2024 doet, ook op de 2025-bolide terug te zien zijn. Deze fase is dus heel bepalend voor het succes van 2024 en 2025', aldus Allison.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws