Verslag VT2 | Ferrari sluit vrijdag af met een één-twee, Verstappen komt niet verder dan P8 Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Ferrari sluit vrijdag af met een één-twee, Verstappen komt niet verder dan P8

Verslag VT2 | Ferrari sluit vrijdag af met een één-twee, Verstappen komt niet verder dan P8

Charles Leclerc wist tijdens de tweede vrije training de snelste tijd te rijden op het circuit van Zandvoort. De coureur van Ferrari wist een 1:12,345 te noteren en was daarmee slechts marginaal sneller dan zijn teamgenoot Carlos Sainz, namelijk maar vier duizendsten. Lewis Hamilton wist aan te sluiten op de derde plek. Max Verstappen kende opnieuw geen geweldige sessie, aangezien hij niet verder kwam dan de achtste tijd.

Verstappen ging weer voor het eerst de baan op sinds de tiende minuut van de eerste vrije training. In de eerste trainingssessie viel de Nederlander stil met versnellingsbakproblemen, maar die waren op tijd opgelost. Hij dook met zijn eerste rondetijd, op de zachte band, meteen onder de tijd van snelste man Sainz. Hij ging naar P1 met een 1:13,465 na de eerste vijf minuten van VT2. Het verschil was iets minder dan een tiende, al reed de Ferrari-coureur wel op de mediums.

Sainz klokte met nog zo'n vijftig minuten te gaan de snelste tijd. De Spanjaard noteerde een 1:13,412, waardoor hij net iets meer dan een halve tiende sneller was dan Verstappen. Sainz, en ook Leclerc die met drie kwartier te gaan naar P2 ging, deden dit op de mediumbanden. Verstappen reed zijn snelste tijd op de zachte banden. Het verschil tussen de twee Ferrari-coureur bedroeg slechts 0,025.

Ferrari snel op de mediums

Met nog 37 minuten te gaan klom Verstappen naar P2, weliswaar op de zachte band en op zeven tienden achterstand op Sainz. Alonso ging twee minuten later naar de tweede plaats, een halve seconde langzamer dan Sainz. Russell loste vrijwel direct Alonso af voor de tweede plaats en gaf drie tienden toe op de Spaanse Ferrari-coureur. Lance Stroll ging knap naar plek vier.

Hamilton ging met een halfuur te gaan naar de tweede plaats en wist de aansluiting met Sainz te vinden. Het verschil bedroeg slechts 0,068. Norris klokte een minuut later een 1:12,448, dat goed genoeg was voor de derde plek, maar die plaats hield hij niet lang in handen. Leclerc verbeterde zichzelf en ging vierduizendsten van een seconde sneller dan Ferrari-teamgenoot Sainz.

Tsunoda veroorzaakt rode vlag

De coureurs waren begonnen aan de long runs, maar deze werden afgebroken door Yuki Tsunoda. De coureur van AlphaTauri kwam stil te staan in de grindbak met nog twaalf minuten te gaan. De Japanner kwam vast te staan in het grind bij bocht 8, waardoor een teleurstellende tweede vrije training nog wat vervelender werd voor AlphaTauri. Pierre Gasly had gedurende de sessie voldoende problemen met zijn bolide, waardoor hij amper een fatsoenlijke ronde kon rijden.

Geen verbeteringen na rode vlag

De coureurs wilde massaal naar buiten na de rode vlag-situatie, maar ze hadden maar vier minuten de tijd om nog wat ronden te rijden. Verstappen was de eerste die buiten kwam en leek op de softs te proberen om nog een snelle tijd te rijden. Dat kwam er uiteindelijk niet van, want in de eerste sector werd al duidelijk dat hij veel brandstof aan boord had. Andere coureurs waren ook niet bezig met een verbetering, waardoor de stand onveranderd bleef.

Uitslag VT2 GP Nederland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws