Mercedes ontgrendelt nu potentie waar Russell op zat te wachten: 'Er zit nog meer in' Formule 1
Formule 1

Mercedes ontgrendelt nu potentie waar Russell op zat te wachten: 'Er zit nog meer in'

Mercedes ontgrendelt nu potentie waar Russell op zat te wachten: 'Er zit nog meer in'

Volgens George Russell komt Mercedes eindelijk op stoom. Hij ziet dat het team een goede stap in de juiste richting heeft gezet en merkt dat het meteen zijn vruchten afwerpt. Wel duidt hij aan dat er nog meer potentie in de auto zit dan er nu uitgehaald wordt, maar ook daar is het team mee bezig. Russell verwacht dat Mercedes nog wel even door blijft ontwikkelen.

Het leek even alsof de tegenvallende start van Mercedes zich zou doortrekken naar het tweede raceweekend van de kalender, toen beide coureurs het lastig hadden tijdens de vrije trainingen op vrijdag. Toch heeft het Mercedes-team hard gewerkt gedurende de nacht en konden Lewis Hamilton en zijn teamgenoot Russell goede prestaties neerzetten tijdens de kwalificatiesessie.

Mercedes toont eindelijk vooruitgang

Hamilton worstelt nog altijd met bepaalde karakteristieken van de W14, waardoor hij op de achtste plek kwalificeerde. Door de straf van Ferrari-coureur Charles Leclerc schoof hij uiteindelijk nog een plekje omhoog. Bij Russell ging het een stuk beter en hij kwalificeerde zich als vierde en mocht dus uiteindelijk vanaf de derde plek van start gaan.

Na de kwalificatiesessie was Russell erg te spreken over de aanpassingen ten opzichte van de bolide. 'We tonen nu binnen een week meer vooruitgang dan we in de afgelopen maand hebben gedaan', vertelt hij tevreden, geciteerd door Autosport.com.

Ook het tempo van de Duitse renstal lag beter in Saoedi-Arabië. Ze hebben gedurende de race beide Ferrari-coureurs achter zich gehouden. Naast Red Bull Racing was verder alleen Fernando Alonso hen te snel af. Het leek even alsof Russell toch de derde plek zou krijgen door een tijdstraf voor de Spaanse coureur, maar dit ging uiteindelijk niet door.

Russell: 'We willen weer op het podium staan'

Ondanks de goede resultaten in Jeddah is het team achter de schermen nog hard aan het werk om wat radicalere aanpassingen te doen aan de W14. Russell kijkt hier naar uit en verwacht dat het tempo van de wagens hoger zal worden. 'We gaan duidelijk de goede kant op', zegt de jonge Brit. 'We hebben afgelopen weekend het maximale uit de auto gehaald en het zal fijn zijn als dat straks nog meer wordt, wat ik wel verwacht.'

Wanneer die grote aanpassingen echt gaan komen, laat nog even op zich wachten. Volgens de 25-jarige coureur zal dit pas in mei zijn, hoogstwaarschijnlijk in Italië bij de Emilia Romagna Grand Prix. 'Heel misschien dat het wat eerder komt', zegt Russell, 'maar dan moeten we ook afwegen of het het waard is om de aanpassingen voor een stratencircuit te brengen.'

Het uiteindelijke doel van Mercedes is om weer te gaan winnen. 'Dat is waar we willen staan, op het podium', stelt Russell. 'Natuurlijk willen we ook vechten voor de wereldtitel, maar Red Bull doet het nu geweldig. Dat gat is erg groot, maar we komen weer terug, stukje bij beetje.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws