Mercedes verklaart test Antonelli en Schumacher: 'Het was geen shootout' Formule 1
Formule 1

Mercedes verklaart test Antonelli en Schumacher: 'Het was geen shootout'

Mercedes verklaart test Antonelli en Schumacher: 'Het was geen shootout'

Nadat Mercedes-coureur Lewis Hamilton in februari plotseling bekend maakte vanaf 2025 over te stappen naar Ferrari, vraagt iedereen zich af wie de zevenvoudig wereldkampioen gaat vervangen. George Russell staat volgend jaar nog onder contract van Mercedes en zal dus een nieuwe teamgenoot krijgen. Het is geen geheim dat teambaas Toto Wolff graag zou zien dat Max Verstappen zich bij zijn team voegt, maar ook worden jongere coureurs, zoals Andrea Kimi Antonelli, in verband gebracht met het vrije stoeltje bij de renstal.

Antonelli maakt deel uit van het opleidingsprogramma van Mercedes, het Mercedes Junior Team. Eerder deze maand deed de Italiaan mee aan een zogenoemd Testing of Previous Car-programma (TPC) op het circuit van Silverstone. Hierbij reed Antonelli op het circuit van Silverstone in de 2022-auto van het Duitse team. Ook voormalig Formule 1-coureur Mick Schumacher nam deel aan deze test, meldt SkySports.

Incorrecte conclusies getrokken

Online werd er flink gespeculeerd over waarom Antonelli en Schumacher aan de TPC mee zouden doen. Al snel ontstond er het gerucht dat het zou gaan om een shootout tussen de twee jonge coureurs waarmee besloten zou worden wie er volgend jaar naast Russell komt te rijden. Bij de test was ook Russell zelf aanwezig. De online geruchten namen alleen zo erg de vrije loop dat Mercedes zich nu genoodzaakt voelt om te reageren.

De Duitse renstal ontkent ten zeerste dat het zou zijn gegaan om een shootout. 'Aan onze meest recente TPC deden Mick, Kimi, en George mee. Het werd onterecht een shootout genoemd. Dat was niet de intentie en ook de resultaten sluiten daar niet bij aan. Het is belangrijk om te begrijpen dat elke coureur een compleet ander programma afwerkte, dat op verschillende dagen deed, op een verschillend circuit en onder verschillende weersomstandigheden. Helaas hebben speculaties geleid tot incorrecte conclusies en werden er vergelijkingen gepubliceerd die niet reflecteren wat er daadwerkelijk is gebeurd.'

Ten slotte zegt Mercedes wel enorm tevreden te zijn met het optreden van de twee jonge coureurs. 'Mick en Kimi hebben tot volledige tevredenheid van het team beiden geweldig werk neergezet binnen hun eigen programma's.' Ook liet het team weten dat de Antonelli en Schumacher de 2022-auto over een week nog een keer zullen rijden tijdens een driedaagse privé test op het circuit van Barcelona.

De superlicentie van Antonelli

Antonelli is op dit moment nog 17-jaar oud waardoor hij volgens de regels van de sport nog niet zijn superlicentie mag halen. Een superlicentie is nodig om in de Formule 1 te mogen rijden en mag worden uitgegeven aan coureurs die minimaal 18-jaar oud zijn. Wel heeft de Italiaan al genoeg superlicentiepunten op zijn naam staan. Mercedes ontkent dat zij een aanvraag bij de FIA hebben gedaan om Antonelli nu al van een superlicentie te voorzien.

Een andere coureur die door de verhuizing van Hamilton naar Ferrari zonder stoeltje zit voor aankomend seizoen is Carlos Sainz. Het lijkt er niet op dat Mercedes erg geïnteresseerd is in de eventuele komst van de Spanjaard naar het team. Wel heeft Mercedes-teambaas Wolff herhaaldelijk laten weten dat hij graag zou zien dat Verstappen zich bij zijn team aansluit. Tegelijkertijd lijkt Verstappen weinig aanstalten te maken het team van Red Bull Racing te verlaten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws