Mercedes wil Aston Martin vervangen door Alpine: 'Die gedachte vinden we wel fijn' Formule 1
Formule 1

Mercedes wil Aston Martin vervangen door Alpine: 'Die gedachte vinden we wel fijn'

Mercedes wil Aston Martin vervangen door Alpine: 'Die gedachte vinden we wel fijn'

De afgelopen tijd doen er veel geruchten de ronde over de toekomst van Alpine, met name wat betreft de motoren van de Franse renstal. Mercedes staat open voor een eventuele samenwerking, maar Alpine houdt zelf vol geen klantenteam te worden. 'Momenteel ontwikkelen we onze eigen motor', zegt David Sanchez tegen de Franse tak van Motorsport.com.

Het Franse team geeft dus aan al te werken aan een nieuwe motor voor het eerste seizoen dat onder de nieuwe regelgeving zal vallen. 'De 2026-motor draait momenteel op de testbank en we zien tot nu toe positieve data', aldus Sanchez. 'Hier blijkt ook uit dat we vooruitgang boeken en dat is goed', voegt hij er aan toe.

Alpine begon het 2024-seizoen nogal slecht, maar weet nu steeds vaker wat punten te pakken. Sanchez ziet dan ook nog geen reden tot paniek, of dus tot een switch naar klantenteam. 'We leren elke race weer meer over de auto', geeft de man van Alpine aan. 'We proberen er steeds iets meer performance uit te halen. We zien een opwaartse trend de afgelopen races', vertelt hij. 'We leren ook meer over de upgrades en na de zomerstop beschikken we als het goed is over nieuwe onderdelen', blikt hij alvast vooruit.

Mercedes ziet samenwerking met Alpine wel zitten

Ondanks de ontkennende toon van Alpine, heeft Mercedes alvast aangegeven dat ze een nieuw klantenteam wel zien zitten, gezien Aston Martin een samenwerking aangaat met Honda. 'Die gedachte vinden we wel fijn, want je leert veel', zegt Wolff over het vervangen van Aston Martin. 'Alpine moet een beslissing maken, willen ze met hun eigen programma verder of niet? We staan ervoor open, dat is wat we tegen ze hebben gezegd', wil Wolff erover kwijt.

Ook klantenteam McLaren is niet tegen het vervangen van Aston Martin door Alpine. 'Wat goed voor HPP is, is goed voor McLaren', aldus Zak Brown. 'Ze zijn een goede partner, dus als het toegevoegde waarde heeft wat betreft de power units, dan zijn we er zeker voor', meldde de Amerikaan aan Motorsport.com.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws