F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Groot-Brittannië 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Groot-Brittannië 2024

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Groot-Brittannië 2024

De drie vrije trainingen in Engeland werden driemaal afgesloten met een Brit op de eerste plek. Max Verstappen zal in de kwalificatie in Silverstone een poging gaan doen om dat thuisfeestje te verpesten, terwijl Lando Norris op een droge baan de favoriet lijkt te zijn, en Ferrari en Mercedes vooral op regen zullen hopen. De kwalificatie gaat van start om 16:00 uur Nederlandse tijd.

Op vrijdag was het Lando Norris, die de Engelse fans liet juichen. De McLaren-coureur werd in de eerste vrije training nog geconfronteerd met een langzaam rijdende Isack Hadjar, die de eerste sessie voor zijn rekening nam bij Red Bull Racing, als vervanger van Sergio Pérez. De jongeling van Red Bull bezorgde zijn team een boete van 20.000 euro, maar Norris zette desondanks de snelste tijd neer. Dat herhaalde Norris in de middagsessie, toen teamgenoot Oscar Piastri aansloot op de tweede tijd.

McLaren sloot de openingsdag dus als favoriet af, maar de zaterdagochtend werd gekenmerkt door veel regen. De Formule 3-race in de ochtend moest zelfs uitgesteld worden tot de avond, en de Formule 1-coureurs konden een uur lang op intermediatebanden rijden. Daarin maakten onder andere Lewis Hamilton en Charles Leclerc een goede indruk. Uiteindelijk was het echter de meest recente racewinnaar, George Russell, met de snelste tijd. Voor Hamilton en Norris zorgde hij voor een perfecte uitslag voor de Britten, met Carlos Sainz en Max Verstappen op vier en vijf.

Wat doen de weergoden?

Voor de kwalificatie is het nog onzeker wat de coureurs van het weer mogen verwachten. De Formule 2-race vond plaats onder zeer natte omstandigheden. Na enkele ronden werd de race zelfs stilgelegd vanwege de zware regen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de kwalificatie droog van start gaat, al is er wel kans op een opdrogende sessie, waarin outsiders als Nico Hülkenberg of Fernando Alonso wellicht voor een positieve verrassing kunnen zorgen. Zo'n uur voor de start van de kwalificatie stopte het met regenen, al is het mogelijk dat er later nog meer regenbuien volgen.

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Groot-Brittannië 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws