Lawson gaat in 2024-auto van Pérez testen, druk opgeschroefd: 'We hebben twee Red Bulls nodig' Formule 1
Formule 1

Lawson gaat in 2024-auto van Pérez testen, druk opgeschroefd: 'We hebben twee Red Bulls nodig'

Lawson gaat in 2024-auto van Pérez testen, druk opgeschroefd: 'We hebben twee Red Bulls nodig'

Sergio Pérez tekende een maand geleden nog een nieuw contract bij Red Bull Racing, maar een reeks teleurstellende prestaties heeft ervoor gezorgd dat de 34-jarige coureur nu toch weer zwaar onder druk staat. Red Bull heeft Liam Lawson nog in de wachtkamer zitten, en de Nieuw-Zeelander mag donderdag aan de bak in de RB20 in een zeldzame test met 2024-materiaal. Het doet sterk denken aan een test van Daniel Ricciardo, een jaar geleden.

In 2023 stond Nyck de Vries nog flink onder druk bij AlphaTauri. Ricciardo was destijds nog de bankzitter bij de Red Bull-teams, en kreeg in de dagen na de Grand Prix van Groot-Brittannië een test met de RB19, tijdens een filmdag. Ondanks twee keer gespind te zijn, liet Ricciardo een goede indruk achter met snelle rondetijden, en enkele uren later had Helmut Marko de knoop al doorgehakt: De Vries lag eruit, en Ricciardo was weer Formule 1-coureur.

Een soortgelijk scenario doet zich nu opnieuw voor bij Red Bull. Begin juni kondigde het hoofdteam nog aan dat Pérez een nieuwe tweejarige deal getekende had. Later bleek dit om een éénjarig contract te gaan, met een optie voor 2026. Sindsdien heeft Pérez echter belabberd gepresteerd. Monaco en Canada leverden crashes en uitvalbeurten op, terwijl Imola en Spanje twee keer een achtste plek opleverden. In Oostenrijk profiteerde Pérez van de uitvalbeurt van Lando Norris om zevende te eindigen. Pérez pakte de laatste vijf weekenden vijftien punten; Max Verstappen maar liefst 101.

Pérez is nodig in constructeursstrijd

Het geduld van Red Bull lijkt inmiddels ver op te zijn, mede omdat McLaren de laatste races minstens net zo snel is en wel met twee coureurs vooraan meedoet, en ook Mercedes zich steeds vaker vooraan meldt. Dat leidde eerder deze week al tot berichten dat Daniel Ricciardo overwogen wordt als vervanger van Pérez. Motorsport.com weet nu te melden dat Lawson komende week op donderdag in Silverstone in actie zal komen in de RB20 tijdens een filmdag. Tijdens die dag mag hij 200 kilometer afleggen, maar mag hij wel snelle rondetijden rijden.

Horner maakte er in Silverstone geen geheim van dat Pérez meer zal moeten laten zien. 'In deze sport kan je geen verstoppertje spelen, zeker niet als Max Verstappen je teamgenoot is. Pérez weet dat hij vergeleken wordt tegen de allerbeste coureur, en we hebben hem vooral nodig om Max te ondersteunen, want we hebben nu twee McLarens, twee Ferrari's, en twee Mercedessen vooraan. We hebben wanhopig ook twee Red Bulls nodig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws