Mercedes zoekt nog steeds oplossing voor porpoising: 'Elk weekend een live experiment' Formule 1
Formule 1

Mercedes zoekt nog steeds oplossing voor porpoising: 'Elk weekend een live experiment'

Mercedes zoekt nog steeds oplossing voor porpoising: 'Elk weekend een live experiment'

Mercedes is nog steeds haastig op zoek naar een oplossing voor het stuiteren waar de bolide nog steeds heel veel last van heeft. Doordat het team het stuiteren niet kan simuleren in de windtunnel, gaat het team elk Grand Prix-weekend beginnen aan een soort experiment. In Miami zal het team van Mercedes enkele updates brengen, maar Toto Wolff verwacht niet dat hun problemen opeens magisch opgelost zijn.

Porpoising houdt Mercedes nog steeds in zijn greep. Het team kan de rijhoogte wel blijven verhogen, maar daarmee verliest de W13 snelheid. 'We proberen op dit moment een oplossing te vinden die niet alleen het stuiteren zal verhelpen', vertelt Wolff bij Motorsport.com. 'Je kan de vloer wel een beetje oplappen en het wat stijver maken, maar dan verlies je wel downforce. De auto is dan een stuk stabieler, maar dat is niet de richting die we op willen.'

Mercedes heeft drie dagen met het huidige concept kunnen testen en daar moet het team het mee doen. Elk Grand prix-weekend grijpt Mercedes de kans om de auto opnieuw te testen. 'Het is helaas zo dat ieder weekend, omdat we geen tijd meer hebben om te testen, aanvoelt als een soort live experiment. We kunnen het stuiteren niet nabootsen in de simulator. Daarom gaat het, net zoals de goede oude tijd, met vallen en opstaan.'

Mercedes met updates in Miami

Mercedes zal in Miami met enkele nieuwe onderdelen rijden. Wolff verwacht niet dat het team opeens zal strijden om de overwinning. 'We denken dat er meerdere richtingen zijn die we op kunnen om ons probleem op de lange termijn te verhelpen, zonder dat we de downforce verliezen. Er zullen al wat nieuwe dingen op de auto zitten dit weekend. Maar we zullen niet opeens alle performance uit de auto kunnen halen', aldus de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws