Met Norris, Verstappen en Stroll drie half-Belgische coureurs in F1: 'Dat is toeval!' Formule 1
Formule 1

Met Norris, Verstappen en Stroll drie half-Belgische coureurs in F1: 'Dat is toeval!'

Met Norris, Verstappen en Stroll drie half-Belgische coureurs in F1: 'Dat is toeval!'

Wat hebben Max Verstappen, Lando Norris en Lance Stroll met elkaar gemeen? Juist, alle drie de coureurs zijn half Belgisch. Norris gaat in gesprek met AUTOhebdo in hoe het kan dat er maar liefst drie half Belgische coureurs op de grid te vinden zijn, gaat in op wat hij met die kant van de familie heeft en geeft aan dat hij twijfelt over hoe hij Lewis Hamilton aan moet spreken nu hij een ridderorde gekregen heeft.

'Dat is toeval!', zo steekt de Brit van wal tegenover het Franse medium wanneer hem gevraagd wordt naar waarom de Belgische nationaliteit veelvoorkomend is onder coureurs. Die nationaliteit wordt overigens door alle drie de coureurs niet gedragen. Verstappen komt uit onder de Nederlandse vlag, Stroll onder de Canadese vlag en Norris voelt zich meer Brit dan Belg.

De McLaren-coureur vervolgt: 'Ik ben erg trots op mijn afkomst. Toen ik jonger was, gingen we met Kerst of Pasen naar België, want daar komt de familie van mijn moeder vandaan. Ze hebben mij altijd gesteund en zochten mij op wanneer ik moest karten in de buurt. Nu sluiten ze vaak aan wanneer we op Spa-Francorchamps racen.'

De Belgische kant van de familie vormt dus zeker een onderdeel van het leven van de Formule 1-coureur: 'Het is heel belangrijk voor mijn moeder dat zij ook aanwezig zijn en daarom heb ik de Vlaamse leeuw op mij helm. Het is iets heel persoonlijks. Ik spreek nauwelijks Vlaams omdat ik geboren ben in Groot-Brittannië en daar mijn hele leven gewoond heb.'

Sir Lewis Hamilton

Ook wordt de jonge coureur gevraagd hoe hij Hamilton gaat noemen. De zevenvoudig wereldkampioen ontving na het 2020-seizoen een ridderorde, waardoor hij technisch gezien de titel 'Sir' krijgt. 'Ik wacht af en kijk hoe andere mensen hem noemen. Als hij door de rest van de grid wordt aangesproken met 'Sir Lewis', dan doe ik dat ook. Als er niets verandert, blijft hij voor mij Lewis', concludeert Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws