Duidelijke taal van Ecclestone: 'Vettel komt niet terug' Formule 1
Formule 1

Duidelijke taal van Ecclestone: 'Vettel komt niet terug'

Duidelijke taal van Ecclestone: 'Vettel komt niet terug'

Bernie Ecclestone is er niet van overtuigd dat Sebastian Vettel nu alweer zal terugkeren naar de Formule 1. Er werd een gerucht verspreid dat Vettel eventueel weer op de grid te vinden zou zijn, nadat Aston Martin liet weten dat coureur Lance Stroll geblesseerd was geraakt. Hierdoor was het onmogelijk voor hem om mee te doen bij de testdagen in Bahrein.

Er was even speculatie wie de lege plek van Stroll zou opvullen tijdens de wintertests, nadat bekend werd dat Stroll afwezig zou zijn na een fietsongeluk. Tijdens de testdagen was reservecoureur Felipe Drugovich de vervanger, en die zal ook in Bahrein rijden mocht de Canadees alsnog uitvallen.

Ecclestone weet het zeker: 'Hij is er klaar mee'

Wat er gebeurt na de Grand Prix in Bahrein, mocht Stroll alsnog niet kunnen rijden, is nog niet bekend. Aston Martin doet er nog geheimzinnig over, en dat zorgde voor de speculatie met betrekking tot een terugkeer in de vorm van Sebastian Vettel. Oud-F1-baas- Ecclestone ziet het niet gebeuren. 'Hij is er klaar mee', zegt Ecclestone stellig bij Speedweek.com. 'Hij heeft vier wereldkampioenschappen gewonnen, meer zit er ook niet voor hem in', gaat de voormalig Formule 1-hoofdpromotor verder.

Volgens Ecclestone heeft de Duitser een goede keuze gemaakt om met pensioen te gaan. 'Hij is een wereldkampioen en moet concurreren met wereldkampioenen. Als hij er niet voor kon zorgen dat hij in de juiste auto zat om het wereldkampioenschap te winnen, zou hij gewoon weer een jaar van zijn leven hebben verspild', zei Ecclestone.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws