Moeizaam weekend voor Alfa Romeo motiveert Bottas juist meer: 'In Miami wil ik punten halen' Formule 1
Formule 1

Moeizaam weekend voor Alfa Romeo motiveert Bottas juist meer: 'In Miami wil ik punten halen'

Moeizaam weekend voor Alfa Romeo motiveert Bottas juist meer: 'In Miami wil ik punten halen'

Valtteri Bottas heeft een duidelijk doel: hij wil meer WK-punten scoren. Sinds de openingsrace in Bahrein is het de Fin niet meer gelukt om in de top-tien te eindigen, maar na wederom een moeizaam weekend in Azerbeidzjan lijkt de Alfa Romeo-coureur alleen maar gemotiveerder te zijn. 'In Miami ga ik er weer voor', vertelt hij op de officiële Formule 1-website.

De race op zondag in Bakoe kon bijna niet slechter starten voor Bottas. Al in de eerste ronde liep de Fin beschadiging op aan zijn auto door contact met Oscar Piastri. Daarna heeft hij maar liefst drie pitstops moeten maken, doordat zijn banden veel te snel aan het slijten waren. Uiteindelijk kwam hij als hekkensluiter over de eindstreep. Het enige positieve punt is dat hij tenminste de race heeft kunnen uitrijden. Teamgenoot Guanyu Zhou moest al eerder in de race zijn auto in de garage parkeren.

Bottas: 'We moeten alles op alles zetten om weer competitief te worden'

'Het was geen goede race voor het team', vertelt Bottas na afloop van de Grand Prix. 'We moeten analyseren wat er gebeurd is en, wat eigenlijk het belangrijkst is, we moeten uitzoeken hoe we weer competitief kunnen worden.' Volgens de Finse coureur lijkt het racen steeds moeilijker te zijn geworden sinds de openingsrace in Bahrein. 'Ook hier in Bakoe was het een moeilijke race vanaf de start, ik werd geraakt en mijn auto raakte beschadigd, dan kan je niets meer.'

De tegenvallende resultaten zorgen er echter niet voor dat Bottas gedemotiveerd wordt. In tegendeel, de Fin wil juist steeds meer en meer weer de top tien binnendringen. 'In Miami ga ik er weer voor', stelt de Alfa Romeo-coureur plechtig. Teamgenoot Zhou had ook een lastig weekend. 'Het is nooit fijn om de finishlijn niet te halen, maar realistisch gezien had ik met mijn auto toch geen punten kunnen scoren. De auto werd voor de zekerheid naar binnen gehaald, zodat we in Miami weer alles kunnen geven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws