Mercedes hijst de witte vlag: 'Verstappen-droom is opgegeven, vervanger Hamilton gekozen' Formule 1
Formule 1

Mercedes hijst de witte vlag: 'Verstappen-droom is opgegeven, vervanger Hamilton gekozen'

Mercedes hijst de witte vlag: 'Verstappen-droom is opgegeven, vervanger Hamilton gekozen'

Het Duitse Sport.de en ook de Duitse RTL hebben vernomen dat Mercedes de knoop heeft doorgehakt: George Russell krijgt in 2025 te maken met Andrea Kimi Antonelli. Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopte lange tijd erop dat hij Max Verstappen kon overtuigen om over te stappen, maar de Duitse media melden dat Wolff die hoop voor in ieder geval 2025 heeft opgegeven.

'Het laatste dominosteentje op de rijdersmarkt bij de drie grote Formule 1-teams is gevallen', opent sport.de. 'Na Ferrari en Red Bull Racing, heeft Mercedes nu ook besloten welke coureurs het rijderspaar in 2025 zullen gaan vormen. Volgens informatie van RTL en sport.de, zal Mercedes aan het 2025-seizoen beginnen met George Russell en jongeling Andra Kimi Antonelli.' Antonelli staat bekend als een zeer groot talent, en Wolff gaf eerder al aan dat hij er spijt van heeft dat hij Verstappen uit handen liet glippen, door hem geen Formule 1-stoeltje aan te bieden in 2014. Die fout wil hij met Antonelli niet herhalen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Mercedes hijst de witte vlag: 'Verstappen-droom is opgegeven, vervanger Hamilton gekozen'
Italië lijkt weer een vertegenwoordiger in de Formule 1 te gaan krijgen.

De 17-jarige Italiaan sloeg dit jaar de Formule 3 over, en stapte meteen in de Formule 2 in. Daar staat hij vooralsnog zesde in het kampioenschap. 'Het uitzonderlijke talent wordt al wekenlang in verband gebracht met het vervangen van Lewis Hamilton bij de Zilverpijlen, en heeft nu eindelijk een contract gekregen', schrijft sport.de, dat dus claimt dat het contractueel al helemaal geregeld is. 'Na dit besluit, zijn de acht meest competitieve stoeltjes in de Formule 1 voor 2025 verdeeld. Ferrari start met Charles Leclerc en Lewis Hamilton, Red Bull met Verstappen en Sergio Pérez, McLaren met Lando Norris en Oscar Piastri, en Mercedes dus met Russell en Antonelli.'

Streep door de Verstappen-droom

Als de berichtgeving van sport.de juist is, betekent dit ook dat er definitief een streep kan door de geruchten dat Verstappen in 2025 al naar Mercedes zou kunnen gaan. 'Voor de duidelijkheid: Toto Wolff en de zijnen hebben hun grote droom om Max Verstappen te contracteren opgegeven. De Zilverpijlen zouden de drievoudig wereldkampioen een onweerstaanbaar aanbod gedaan hebben.' Dat aanbod bleek in praktijk dus niet helemaal onweerstaanbaar.

'Om de Nederlander te krijgen, zou Mercedes ook bereid zijn geweest om Helmut Marko te tekenen, en het team zou ook in gesprek zijn gegaan met topontwerper Adrian Newey. Dat heeft niet mogen baten.' Russell heeft een contract tot en met 2025, terwijl over de contractduur van Antonelli nog niks bekend is. In theorie kan Verstappen dus wel nog in 2026 naar Mercedes, al lijkt het momenteel onwaarschijnlijk dat Mercedes ofwel Russell ofwel Antonelli dan aan de kant zou zetten.

Het nieuws heeft ook gevolgen voor Sainz. 'Volgens verschillende rapporten, was Wolff oorspronkelijk van plan om Antonelli bij klantenteam Williams onder te brengen. Alles wijst er momenteel op dat Sainz daar inmiddels getekend heeft. De Spanjaard heeft schijnbaar geen interesse in Sauber en Audi, al is er nog niks bevestigd over zijn toekomst.'

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws