Moss in donderdag verschenen interview: 'Formule 1 is egoïstische sport' Formule 1
Formule 1

Moss in donderdag verschenen interview: 'Formule 1 is egoïstische sport'

Moss in donderdag verschenen interview: 'Formule 1 is egoïstische sport'

Stirling Moss zag de Formule 1 als een egoïstische sport. Die uitspraak deed Moss kort voor zijn overlijden in gesprek met familievriendin Mia Forbes Pirie. Het gesprek is als extra editie van de podcast Beyond the Grid online gezet.

In de periode dat Moss actief was in de koningsklasse kwam het verongelukken van coureurs nog regelmatig voor. Op de vraag van Forbes Pirie of Moss vreest voor de dood, antwoordt de Engelsman instemmend. 'Ja, enorm. Ik houd namelijk heel erg van het leven', aldus de oud-coureur.

De kans om om het leven te komen nam je als coureur echter op de koop toe volgens Moss, zonder daarbij aan anderen te denken. 'Het is een erg egoïstische sport', zegt de Engelsman. 'Als je dat niet aanstond en je zelf niet egoïstisch wilde zijn, moest je gewoon niet meedoen', vervolgt hij.

Moss achtte successen reëler dan crashes

Moss is nooit verongelukt, maar heeft wel veel blessures opgelopen in zijn tijd als rijder. 'Ik heb mijn rug, armen en benen gebroken', somt Moss op. 'De reden dat ik dat riskeerde, was dat de kansen op succes veel groter waren dan de mogelijkheid dat je iets zou overkomen.' (Foto: Vetatur Fumare)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws