Newey beschrijft 2022-reglementen als de 'grootste wijziging sinds 1982' Formule 1
Formule 1

Newey beschrijft 2022-reglementen als de 'grootste wijziging sinds 1982'

Newey beschrijft 2022-reglementen als de 'grootste wijziging sinds 1982'

Adrian Newey ziet de keuze tussen het ontwikkelen van de huidige auto en die voor 2022 als een 'moeilijke jongleer-act'. De nieuwe reglementen die vanaf volgend seizoen van kracht zullen zijn, noemt de Chief Technical Officer van Red Bull Racing de 'grootste wijziging sinds de Venturi-auto's eind 1982 verboden werden'.

Max Verstappen heeft meermaals gezegd dat het 2021-kampioenschap 'allemaal draait om het brengen van ontwikkelingen'. Op dat gebied heeft Red Bull de afgelopen races goede stappen weten te maken. Mercedes komt op Silverstone pas met zijn eerste updatepakket sinds lange tijd. De regerend kampioen wilde in eerste instantie de focus zoveel mogelijk op volgend jaar leggen.

Red Bull moet 'jongleren'

Red Bull plukt dus de vruchten van zijn ontwikkelingsbeleid, maar volgens Newey blijft het lastig om te kiezen tussen het ontwikkelen van de huidige of de volgende auto. 'Het is om eerlijk te zijn een moeilijke jongleer-act', vertelt de aerodynamicus in gesprek met Sky Sports F1. 'In 2022 krijgt men de grootste wijziging in reglementen sinds de Venturi-auto's eind 1982 verboden werden. Het is een enorme verandering en daar moeten we moeite voor doen.'

Toch wil Newey dat zijn team zich blijft inzetten voor het winnen van de titel dit jaar. Als dat betekent dat kostbare ontwikkelingstijd niet besteedt kan worden aan de 2022-auto, neemt hij dat voor lief. 'Het is duidelijk dat we een kans hebben op de titel, dus we moeten blijven pushen en het draait allemaal om dat jongleren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws