Horner komt superlatieven tekort voor Newey: 'Arriveerde als superster, vertrekt als een legende' Formule 1
Formule 1

Horner komt superlatieven tekort voor Newey: 'Arriveerde als superster, vertrekt als een legende'

Horner komt superlatieven tekort voor Newey: 'Arriveerde als superster, vertrekt als een legende'

Christian Horner komt superlatieven tekort voor Adrian Newey, die Red Bull Racing na achttien jaar zal verlaten. De teambaas van Max Verstappen en Sergio Pérez is zich ervan bewust dat de Oostenrijkse renstal zijn successen in de koningsklasse van de autosport voor een belangrijk deel te danken heeft aan de 65-jarige Chief Technical Officer.

In de afgelopen dagen werden de geruchten over de vertrekwens van Newey steeds hardnekkiger. Red Bull stelde steeds niet op de hoogte te zijn van de wens van de topontwerper, maar op de woensdagochtend voorafgaand aan de Grand Prix van Miami maakte Red Bull dan toch bekend dat de Brit, die nog over een contract tot en met het einde van 2025 beschikte, na dit seizoen al zal vertrekken bij de kampioensformatie. Daarmee komt er een einde aan een lange en succesvolle samenwerking, zo stelt ook Horner. 'Al onze grootste momenten van de afgelopen twintig jaar hebben plaatsgevonden met Adrian aan het technische roer', wijst Horner op de belangrijke rol van Newey in het succes van Red Bull.

'Zijn visie en genialiteit hebben ons aan dertien titels in twintig seizoenen geholpen', doelt Horner op de zeven wereldtitels bij de coureurs van Sebastian Vettel (4) en Verstappen (3) en op de zes constructeurstitels. 'Zijn uitzonderlijke vermogen om verder te kijken dan F1 en bredere inspiratie toe te passen op het ontwerp van Grand Prix-auto's, zijn opmerkelijke talent om veranderingen te omarmen en de meest lonende gebieden van de regels te vinden om op te focussen, en zijn niet aflatende wil om te winnen hebben Red Bull geholpen om een grotere speler te worden dan wijlen Dietrich Mateschitz zich had kunnen voorstellen', prijst Horner de kwaliteiten van Newey.

Superster vertrekt als legende

Aan al het mooie komt eens een einde, zo weet ook Horner. De teambaas van Red Bull zal Newey wel enorm missen en heeft nog een aantal lovende woorden over voor de 65-jarige. 'Voor mij was Adrian, toen hij bij Red Bull kwam, al een superster. Twee decennia en dertien kampioenschappen later vertrekt hij als een ware legende. Hij is ook mijn vriend en iemand die ik eeuwig dankbaar zal zijn voor alles wat hij onze samenwerking heeft gebracht. Zijn nalatenschap zal weerklinken in de hallen van Milton Keynes en de RB17 wordt een passend testament en nalatenschap van zijn tijd bij ons.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws