Sky Sports-verslaggever komt met nieuwe informatie rondom vertrekwens Newey: 'Speelde al langer' Formule 1
Formule 1

Sky Sports-verslaggever komt met nieuwe informatie rondom vertrekwens Newey: 'Speelde al langer'

Sky Sports-verslaggever komt met nieuwe informatie rondom vertrekwens Newey: 'Speelde al langer'

Adrian Newey speelde al langer met het idee om de deur bij Red Bull Racing achter zich dicht te trekken, zo meldt Sky Sports-verslaggever Craig Slater. Enkele dagen geleden stelden meerdere bronnen dat de Britse topontwerper zijn contract bij de Oostenrijkse renstal zou willen laten ontbinden vanwege de machtsstrijd, die op de achtergrond speelt bij het team van Max Verstappen, maar de interne chaos bij Red Bull zou dus niet de enige reden achter de vertrekwens van de 65-jarige zijn.

Het lijkt er steeds meer op dat er een einde gaat komen aan de succesvolle samenwerking tussen Newey en Red Bull. Dinsdag brachten meerdere bronnen naar buiten dat het nieuws mogelijk zelfs nog voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Miami wereldkundig wordt gemaakt. Newey zou volgens de geruchten vooral willen vertrekken vanwege de machtsstrijd die op de achtergrond speelt bij de kampioensformatie.

Toch stelt Sky Sports-verslaggever Slater dat de vertrekwens van de topontwerper voor Red Bull niet helemaal als een verrassing zal komen. 'Ik heb wat meer details verkregen over de reden waarom Newey besloten heeft het team te willen verlaten en het is niet iets wat pas sinds kort speelt', zo zegt de Brit in een uitzending van Sky Sports.

Horner haalde Newey over

Volgens Slater dacht Newey namelijk al langer na over een afscheid bij Red Bull. 'Ik heb gehoord dat Newey vorig jaar al overwoog om Red Bull te verlaten en dat Christian Horner hem over heeft moeten halen om een nieuw contract met het team te ondertekenen', zegt de verslaggever. 'En dat heeft hij ook gedaan, maar hij werd steeds gefrustreerder door de machtsstrijd binnen het team. Er is frictie tussen Salzburg, waar de sportieve hoofdafdeling van Red Bull gevestigd is, en de basis in Milton Keynes, waar het F1-team zit. En daarnaast door ook de bredere frictie tussen de Thaise aandeelhouders en Oostenrijk. Die machtsstrijd heeft ervoor gezorgd dat het (bij Red Bull) geen prettige werkomgeving meer is voor Newey', aldus Slater.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws