Nieuw chassis voor auto van Leclerc na vinden van scheur Formule 1
Formule 1

Nieuw chassis voor auto van Leclerc na vinden van scheur

Nieuw chassis voor auto van Leclerc na vinden van scheur

Charles Leclerc zat vol met vraagtekens na zijn teleurstellende kwalificatie. Na de auto van de Monegask te hebben onderzocht heeft Ferrari een scheur ontdekt in het chassis, waarna is besloten om deze te vervangen voor de race van morgen. Het team hoopt dat de auto op tijd klaar is zodat Leclerc gewoon vanaf zijn kwalificatiepositie kan starten.

Na de kwalificatie heeft Ferrari een statement naar buiten gebracht waarin het bekend maakt een scheur te hebben gevonden in het chassis van de nummer 16, zo laat motorsport.com weten. 'Nadat de auto van Leclerc was gecheckt, kwam er een scheur in het chassis aan het licht, waarschijnlijk het gevolg van het over de kerbs rijden tijdens de eerste run in Q1. Het zal nu vervangen moeten worden.'

Ondanks dat het chassis moet worden vervangen gaat de renstal er vanuit dat Leclerc gewoon vanaf zijn kwalificatiepositie mag starten. 'Als al het werk verricht is binnen de tijd die is toegestaan volgens de regels van de sport, zal Charles gewoon start vanaf de plek waarop hij zich heeft gekwalificeerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws