Norris blij met resultaat in sprintkwalificatie: 'Perfecte start van het weekend' Formule 1
Formule 1

Norris blij met resultaat in sprintkwalificatie: 'Perfecte start van het weekend'

Norris blij met resultaat in sprintkwalificatie: 'Perfecte start van het weekend'

Het raceweekend in China is goed begonnen voor McLaren-coureur Lando Norris. Na een veelbewogen sprintkwalificatie wist hij in de regen en op intermediate banden de poleposition voor de sprintrace op zaterdag binnen te slepen. Voor de camera van F1TV vertelt hij dat zijn resultaat 'de perfecte start van het weekend is' al was hij zelf ook wel een klein beetje verbaasd.

De sprintkwalificatie op vrijdag begon rustig. Beide McLaren coureurs zetten op de mediumbanden goede tijden neer tijdens SQ1 en SQ2. Vanwege hevige regenval tijdens SQ3 was het moeilijk om grip te krijgen en dus een goede tijd neer te zetten. Tegen het einde van de sessie lukte het Norris toch om onder de twee minuten te komen met een tijd van 1:57:490. Doordat hij in de ronde daarvoor kort van de baan raakte, werd zijn tijd even verwijderd. Gelukkig werd er besloten de tijd toch mee te laten tellen en eindigde hij op de eerste plaats.

Onverwacht resultaat

'Het was een goede dag met bedrieglijke omstandigheden. Het was moeilijk, maar dit was een mooie verrassing', begint Norris. 'Elke keer wanneer we denken dat we het goed zullen doen, gaan we langzaam. Elke keer dat we denken dat we langzaam zullen gaan, doen we het eigenlijk prima', vervolgt hij.

Al met al is Norris zeker niet ontevreden. 'Ook toen het nog droog was, hebben we het best goed gedaan. In SQ2 had mijn ronde iets hogerop moeten zitten. Wellicht hebben we niet de snelheid van de Red Bull in normale omstandigheden, maar we waren verbazingwekkend snel nu het nat is. Ik kon een goede bandentemperatuur vinden.'

Ferrari-rijder Charles Leclerc raakte tijdens Q3 kort van de baan en raakte licht de muur. 'Dat ik Leclerc voor mij van de baan zag raken, maakte dat ik iets rustiger aan ging doen. Desalniettemin zijn er omstandigheden waarbij je het uiterste eruit moet proberen te halen en risico's moet nemen. Dat heeft effect gehad. Een perfecte start van het weekend.'

Vervolg van het weekend

Norris is nog niet helemaal gerust over de rest van het weekend. 'We hebben niet meer dan drie of vier rondes gereden wanneer het droog was. We weten nu nog niet of het nat of droog gaat zijn. Dus we zullen in de ochtend moeten zien hoe het weer gaat zijn. Maar de auto heeft goed gepresteerd. In sommige bochten waren we beter dan we hadden gedacht.' Norris zegt dat sinds de laatste race in Shanghai het team zich erg heeft verbeterd. 'We hebben veel dingen verbeterd en de dingen die we hebben verbeterd zijn eigenlijk beter uitgevallen dan we hadden gedacht', sluit de Brit af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws