Norris en Ricciardo zien grote problemen bij McLaren: 'We missen heel veel snelheid' Formule 1
Formule 1

Norris en Ricciardo zien grote problemen bij McLaren: 'We missen heel veel snelheid'

Norris en Ricciardo zien grote problemen bij McLaren: 'We missen heel veel snelheid'

McLaren kende tijdens de testdagen in Bahrein al problemen en deze moeilijkheden zijn tijdens de vrije trainingen niet verminderd. Zowel Lando Norris als Daniel Ricciardo konden niet imponeren tijdens de sessies op vrijdag. Tijdens beide trainingen waren de coureurs te vinden in de onderste helft van het klassement. De problemen konden niet opgelost worden tijdens sessie.

De MCL36 van Ricciardo kende een lek bij de hydraulica, maar er was niet genoeg tijd om alles te repareren. 'We zagen wat drukverlies, maar je moet de hele auto uit elkaar halen om dat te kunnen repareren', wordt de Australiër geciteerd door Motorsport-total. De tijden van de coureur waren dan ook niet competitief. 'We hadden weinig grip en we misten gewoon wat snelheid.'

Norris haakt daar gelijk op in. 'Wat snelheid? We misten heel erg veel snelheid.' In Barcelona was het team nog wel heel competitief. Norris wist op de eerste testdag de snelste tijd van de dag te rijden, maar in Bahrein is het een wereld van verschil voor de Britse renstal. 'Als we willen meedoen in de top-tien dan moeten we heel snel een hele grote stap vooruit zetten.'

Problemen met remmen McLaren houden aan

Door de warmere temperaturen in Bahrein kreeg het team last van remmen die oververhit raakten. Er zou een upgrade op de auto worden gezet, maar deze werpt zijn vruchten nog niet af. De remmen voelen nog steeds hetzelfde aan. 'Het is nog maar een kwestie van tijd voordat ze in de fik vliegen. We hebben misschien een kleine stap gezet, maar het voelt nog niet goed. We moeten ook nog afwachten of we de auto sneller kunnen krijgen', aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws