Norris kijkt terug op goede start van het weekend: 'Gaan gelijk op met Mercedes' Formule 1
Formule 1

Norris kijkt terug op goede start van het weekend: 'Gaan gelijk op met Mercedes'

Norris kijkt terug op goede start van het weekend: 'Gaan gelijk op met Mercedes'

Nadat hij in Oostenrijk zijn race vroegtijdig moest beëindigen na een incident met Max Verstappen, lijkt Lando Norris zich in de eerste twee vrije trainingen volledig te hebben herpakt. In beide sessies kwam de Brit als snelste over de finishlijn. Een goede start van het weekend waarin niet alleen het McLaren-team maar ook de coureur zelf zijn thuisrace rijdt. Makkelijk waren de eerste twee sessies van het raceweekend niet, vertelt Norris voor de camera van Sky Sports.

In de tweede vrije training zette de Brit een rondetijd van 1:26,549 neer. De reparaties die zijn gedaan aan de MCL38 van Norris lijken tot nu goed te zijn uitgevallen. Tijdens de tweede training was de Brit er even bang voor zijn vloer beschadigd te hebben, maar dat bleek allemaal mee te vallen. Teamgenoot Oscar Piastri kwam als tweede snelste over de finishlijn. Hij was 0,331 seconden trager dan Norris.

Gelijk op met Mercedes

'Het was een goede start van het weekend', vertelt een verregende Norris. 'Het was niet de meest glansrijke sessie. Ik voelde me niet helemaal op mijn gemak vanochtend. Maar gedurende de sessies hebben we kleine aanpassingen gedaan waardoor we een veel betere window kregen. Dat is op een circuit als dit erg belangrijk.' Het Silverstone-circuit heeft Norris niet als makkelijk ervaren. 'Het is vrij ruig en je rijdt hier op hoge snelheden. Het was bedrieglijk, maar ik denk dat we vooruitgang hebben geboekt.'

Lewis Hamilton en George Russell kwamen tijdens de tweede trainingssessie als zesde en tiende binnen. 'Ik denk dat we gelijk op gaan met de Mercedes. Zij lijken net zo snel als wij. Zij hebben niet de motor nog scherper afgesteld in de laatste ronden. Ik denk dat wij er goed bijzitten, maar we kunnen zeker nog een paar verbeterpunten vinden', zegt Norris.

Norris is blij om in zijn thuisland te racen voor de ogen van zijn meest trouwe fans. 'Ik had gehoopt dat het weer wat beter zou zijn. Gelukkig liet de regen lang op zich wachten. Het is hier fantastisch. het is druk, het is chaotisch. Maar ik probeer iets terug te doen voor de fans', vertelt hij. Wel hoopt hij dat het weer een beetje bijtrekt. 'Tijdens een thuisrace had ik liever gezien dat het droog was. Met name omdat we er goed bijzitten en ik wil niet dat we daar van afwijken. Ik ben klaar voor alle soorten omstandigheden, maar zou de voorkeur geven aan droog weer.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws