Wolff beschuldigd van bewijsdrang: 'Hij wil tonen dat hij de volgende Verstappen kan ontdekken' Formule 1
Formule 1

Wolff beschuldigd van bewijsdrang: 'Hij wil tonen dat hij de volgende Verstappen kan ontdekken'

Wolff beschuldigd van bewijsdrang: 'Hij wil tonen dat hij de volgende Verstappen kan ontdekken'

Jacques Villeneuve is er niet van overtuigd dat Andrea Kimi Antonelli klaar is voor de Formule 1. De Canadees vermoedt dat een mogelijke keuze voor de Italiaan eerder het gevolg zal zijn van de bewijsdrang van Toto Wolff, dan van het zien van echt talent. ‘Wolff wil bewijzen dat hij in staat is de volgende Verstappen te ontdekken’, wordt Villeneuve geciteerd door Rosso Motori.

Sinds bekend werd dat Lewis Hamilton in 2025 vertrekt naar Ferrari, passeerden al vele namen de revue als mogelijke vervanger bij Mercedes. Daaronder valt ook Antonelli, die nu nog actief is in de Formule 2. Villeneuve vindt dat het enthousiasme wel wat minder kan en is er niet van overtuigd dat de jonge Italiaan een goede vervanger zal zijn voor de vertrekkende zevenvoudig wereldkampioen.

Antonelli heeft zich nog niet bewezen

De Canadees denkt dat Antonelli door Wolff wordt gezien als een middel om te tonen dat hij jong talent kan ontdekken, nadat hij jaren terug de gok niet durfde nemen met Max Verstappen. ‘Heeft Antonelli talent?’ vraagt de wereldkampioen van 1997 zich hardop af. ‘Waar baseren we dat op? Een podiumplaats in de Formule 2 is niet opmerkelijk’, blijft de voormalig coureur terughoudend. ‘Dat Mercedes zegt dat hij geweldig is, betekent niet dat het zo is’, voegt hij eraan toe.

Villeneuve is er nog niet van overtuigd dat de jonge Italiaan in de Formule 1 thuishoort. ‘Het zijn de resultaten die tellen’, benadrukt hij. De Canadees ziet online een enorme hype rondom Antonelli en denkt dat dit een vertekend beeld geeft. ‘Op sociale media heeft men het beeld van Antonelli dat hij vijfvoudig wereldkampioen is, maar dat is niet het geval’, zegt de enkelvoudig wereldkampioen. ‘Hij heeft zeker potentieel, maar het ware niveau van zijn talent is vooralsnog onbekend’, meent Villeneuve.

Wolff heeft last van bewijsdrang

De Canadees vergelijkt de situatie met die van Verstappen, toen de Nederlander nog 17 jaar was. ‘Deze fout heeft Toto nooit kunnen verteren’, zegt hij over het feit dat Red Bull Racing het aandurfde met Verstappen en Wolff met lege handen zat. ‘Wolff wil bewijzen dat hij in staat is de volgende Verstappen, de jongste Formule 1-coureur ooit of de jongste wereldkampioen ooit te ontdekken’, vermoedt de voormalig coureur. ‘Met Antonelli probeert hij die droom waar te maken.’

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws