Verstappen staat voor uitdaging in sprintweekend: 'Belangrijk om afstelling nu meteen goed te hebben' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen staat voor uitdaging in sprintweekend: 'Belangrijk om afstelling nu meteen goed te hebben'

Verstappen staat voor uitdaging in sprintweekend: 'Belangrijk om afstelling nu meteen goed te hebben'

Max Verstappen verwacht komend weekend een spannende Grand Prix van Oostenrijk. Dat er op de Red Bull Ring een sprintweekend op het programma staat, maakt het volgens de WK-leider nog belangrijker dan gewoonlijk om er vanaf het begin meteen goed bij te staan, iets waar hij in de afgelopen races vaak niet in slaagde.

Met een zege in Spanje op zak, reist Verstappen deze week met een goed gevoel af naar Oostenrijk, een plek waar hij het in het verleden al meer dan eens succesvol was. In Spielberg staat echter ook het derde sprintweekend van het seizoen op de planning en dat betekent dat de coureurs en de teams slechts één vrije training hebben om onderdelen te testen en de juiste afstelling te vinden. En dat laatste zou gelet op de laatste races wel eens een uitdaging kunnen worden voor Verstappen en Red Bull. In de afgelopen races begon men bij het Oostenrijkse team immers steeds met een achterstand na balansproblemen op de vrijdag.

'Dit weekend is er weer een sprintrace, wat altijd een hectisch en druk weekend voor ons betekent. Het is echt belangrijk om meteen de afstelling van de auto goed te krijgen en te analyseren hoe we het beste kunnen verbeteren ten opzichte van onze vorige races, vooral omdat de kwalificatie hier altijd dicht bij elkaar ligt', wijst Verstappen in zijn voorbeschouwing op zijn website Verstappen.com meteen op het belang van een goede start van het weekend. 'Het circuit leent zich voor veel inhaalacties, dus ik weet zeker dat het een spannende race zal worden.'

Verstappen wil Orange Army trots maken

Vorig jaar stond er geen maat op Verstappen op de Red Bull Ring. Het is ook een circuit waarop de Nederlander graag komt en altijd op veel steun van de Nederlandse fans kan rekenen. De drievoudig wereldkampioen hoopt hen op een zege te kunnen trakteren. 'We voelen ons hier altijd erg welkom en genieten ervan om terug te komen naar Oostenrijk, een thuisrace voor Red Bull. Het is altijd goed om de fans van de Orange Army hier te zien en echt die steun vanaf de tribune te voelen. Het team presteerde hier vorig jaar goed, dus hopelijk kunnen we de fans trots maken dit weekend met een overwinning', besluit Verstappen.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws