Norris omschrijft actie tijdens sprintrace als 'amateuristisch': 'Ik verprutste het' Formule 1
Formule 1

Norris omschrijft actie tijdens sprintrace als 'amateuristisch': 'Ik verprutste het'

Norris omschrijft actie tijdens sprintrace als 'amateuristisch': 'Ik verprutste het'

Lando Norris baalt ervan dat hij de deur open liet staan voor teamgenoot Oscar Piastri tijdens de sprintrace in Oostenrijk. Vervolgens had hij tijdens de kwalificatie niet de pace om Max Verstappen bij te benen. Hij vreest dat McLaren tijdens de Grand Prix op zondag niet met Red Bull Racing zal strijden, maar met Mercedes en Ferrari.

Op zaterdagmiddag stond eerst de sprintrace op het programma, waarbij Norris de tweede startplek had bemachtigd. Verstappen was 93 duizendsten sneller tijdens de sprintkwalificatie. De Brit was echter competitief tijdens de sprintrace, hij kon al vroeg aanhaken en deed een aantal pogingen om Verstappen in te halen. Één inhaalactie was geslaagd, maar Verstappen pakte hem direct terug. Piastri was op zijn hoede en kon langs zijn teamgenoot glippen. Norris baalt er behoorlijk van dat hij dat liet gebeuren. 'Het was een goede race, maar ik verprutste het en liet als een amateur de deur open', zegt Norris tegenover de internationale media.

'We zijn vrij om elkaar te racen, maar het was gewoon moeilijk om hem (Piastri, red.) voorbij te komen. Ik denk ook niet dat ik de pace had om met Max mee te gaan', geeft de McLaren-coureur toe. 'De pace van de auto is echter wel goed, maar zodra het moeilijk wordt op de banden, wordt het lastig om nog iets te doen.' Op zondag zal hij wederom vanaf P2 starten. Verstappen zette het veld op vier tienden tijdens de kwalificatie. 'Het ging best goed, maar niet geweldig. Het was op zaterdag wat lastiger dan op vrijdag, door bijvoorbeeld de wind en de omstandigheden en dergelijke. Relatief gezien stonden we veel verder naar achteren, dichter bij de Mercedessen en de Ferrari's dan bij Max', gaat hij verder bij de persconferentie van de FIA.

'Niet genoeg om Max te verslaan'

Norris is kritisch op zichzelf en geeft aan dat hij niet de perfecte ronde heeft gereden tijdens de kwalificatie. Naar eigen zeggen had hij dan nog een tiende of twee goed kunnen maken. 'Maar het was zeker niet genoeg geweest om Max te verslaan', denkt de Brit. 'Hij deed het goed en Red Bull maakte een goede stap vanaf waar ze vrijdag stonden. Duidelijk waren ze op zaterdag een stuk sneller dan wat wij konden bereiken. P2 is nog steeds de eerste rij, dus hopelijk kunnen dat op zondag omzetten in iets goeds', zegt de McLaren-coureur. Hij complimenteert zijn team voor het direct goed afstellen van de auto.

'We hebben een paar kleine dingen veranderd, maar ik denk dat we altijd heel goed zijn in het gewoon meteen goed afstellen van de auto. Wat dat betreft hebben we het hele weekend al goed werk geleverd. Misschien konden anderen gewoon meer verbeteren dan wij', oppert Norris. 'En hebben wij eerder in het weekend dingen geoptimaliseerd. Maar we denken dat we een step vooruit hebben gezet.' Teamgenoot Piastri klokte de derde tijd, maar vanwege track limits in bocht zes raakte hij zijn tijd kwijt en zal hij vanaf P7 de race moeten aanvangen.

Norris lijkt zichzelf geen kandidaat voor de zege te noemen

Aangezien Red Bull op zaterdagmiddag haar tempo al liet zien, ziet Norris het somber in betreffende zijn kansen op de zege. 'Ik weet wat ik verkeerd deed, dat was natuurlijk heel duidelijk. Maar gezien het tempovoordeel dat Max vandaag al had, zal dat waarschijnlijk ook op zondag meespelen. Dus ik weet niet zeker of ik, zelfs op zaterdag, als alles perfect was verlopen, en het alleen tussen mij en Max ging, het tempo had om bij Max te blijven', zegt Norris. 'We zullen zien, het is een nieuwe dag. De races zijn de laatste tijd goed voor ons geweest. Ik ben benieuwd wat we kunnen doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws