Russell moest even slikken: 'Verstappen is op dit moment bijna uit het zicht verdwenen' Formule 1
Formule 1

Russell moest even slikken: 'Verstappen is op dit moment bijna uit het zicht verdwenen'

Russell moest even slikken: 'Verstappen is op dit moment bijna uit het zicht verdwenen'

George Russell had naar zijn idee een goede kwalificatie, maar stond wel even met de mond vol tanden nadat hij het verschil met Max Verstappen zag. De drievoudig wereldkampioen was zeker vier tienden los van de concurrentie. Het verschil was op vrijdag al groot, en daar had Mercedes ook niet op gerekend. Russell is niet van plan om zijn start in Barcelona te herhalen.

Russell pakte de derde startplek voor de Grand Prix van Oostenrijk nadat Oscar Piastri's tijd was verwijderd en de Australiër naar P7 zakte. De Brit profiteerde en kon een plekje opschuiven. Op zondag zal hij dus achter Verstappen en Norris starten. Mercedes was blij met de tweede startrij, maar schrok van het gat naar Verstappen. Dat was op vrijdag al zo tijdens de sprintkwalificatie. Uit de eerste vrije training dacht de Duitse renstal te lezen dat ze er goed bij zouden zitten, en dat blijkt iets minder te zijn. 'Het was een goede sessie', trapt Russell af tijdens de persconferentie van de FIA.

'Ik denk dat het gat naar Max groter was dan we hadden verwacht. We hebben een paar veranderingen aan de auto doorgevoerd, waarvan ik denk dat ze ons morgen zullen helpen. En die laatste ronde in Q3 was een beetje rommelig', geeft Russell toe. 'Ik moest nogal wat mensen voorbij laten tijdens mijn out lap. En tijdens de ronde zag ik overal stof en grind op de baan. Dat is best frustrerend als je als coureur door een bocht gaat en overal grind ziet', geeft de coureur uit Kings Lynn aan. 'Er zat dus nog meer in, maar ik ben blij dat ik op P3 eindigde. Al weet ik dat dat niet zo was geweest als Oscars ronde niet werd geschrapt.'

'Max is op dit moment bijna uit het zicht verdwenen'

Russell liet op zaterdag na de sprintrace al weten dat hij wel blij was dat ze voor de Ferrari's lijken te zitten. Ferrari worstelde met de pace en kon het tempo van het voorveld niet bijbenen. 'Ik denk dat Lando en Oscar wat sneller lijken te zijn dan wij. Natuurlijk is Max op dit moment bijna uit het zicht verdwenen. Ik weet niet waar Oscar nu staat, maar ik ben ervan overtuigd dat Lewis en ik waarschijnlijk de Ferrari's op zondag kunnen verslaan en hopelijk kunnen we Oscars opmars tegenhouden. Het zal een lange race worden met veel degradatie', geeft hij aan.

Net als in Barcelona start hij achter Verstappen en Norris. In Spanje kon hij van de slipstream genieten om beide coureurs buitenom in te halen in de eerste bocht. Of hij dat dit weekend weer van plan is? 'Wat denk je zelf?' antwoordt Russell. 'Nee, ik denk dat het hier wat uitdagender is. Beide coureurs zullen hun ellebogen uit hebben. Misschien is het beter om dit keer af te wachten en te zien wat er gebeurt', gaat hij verder. 'Ik denk dat ik vorige week veel tijd verloor door met Lando te vechten en me te veel op de jongens voor me te concentreren. Uiteindelijk kostte dat me de positie aan Lewis en ook bijna aan Charles. Ik denk dat de race morgen achter ons ligt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws