Williams voorstander van uitstel regelgeving: 'Komend jaar moeten we geen wonderen verwachten' Formule 1
Formule 1

Williams voorstander van uitstel regelgeving: 'Komend jaar moeten we geen wonderen verwachten'

Williams voorstander van uitstel regelgeving: 'Komend jaar moeten we geen wonderen verwachten'

Jost Capito, algemeen directeur van het Williams Racing Formule 1-team zegt dat er geen wonderen verwacht moeten worden van het team in 2021. Het Britse Williams werd afgelopen seizoen kansloos laatste en wist niet één punt te scoren in het kampioenschap. Toch vindt Capito het terecht dat de nieuwe regelgeving in de sport een jaar is uitgesteld.

'Met het nieuwe begin en de nieuwe eigenaren hebben we nu de mogelijkheid om te herstructureren en ons aan te passen', begint de Duitse CEO in de Alte Schule-podcast. 'Dat is nu erg belangrijk, want minder dan nul punten kun je niet scoren. Het kan dus alleen maar betere gaat, ongeacht de wijzigingen die we aanbrengen.' Het team werkt er nu naartoe om stappen te maken, aldus Capito.

'En dan moet het beter gaan', gaat hij verder. 'Dat betekent overigens niet dat er voor komend jaar wonderen te verwachten zijn, want aan de auto kun je maar heel weinig veranderen.' Toch vindt de CEO het goed dat de nieuwe regelgeving, die nieuwe auto's met zich meebrengt, is uitgesteld, ondanks dat het een nadeel is voor kleine teams zoals Williams.

'De kleine teams zouden nog verder zijn gezakt'

'De kleine teams zouden nog verder zijn gezakt', aldus de Duitser. 'Omdat de grote teams en de fabrieksteams veel beter met corona kunnen omgaan dan een kleiner team. Dat betekent dat het gat eigenlijk nog groter zou zijn geworden, dus ik vind dat we nu niet moeten gaan klagen.' Capito zegt dat hij het daarom ook geen goed moment vond om nieuwe auto's te introduceren.

'Ik denk dat de ontwikkelingsstop voor 2021 absoluut juist is', vertelt hij. 'Ook al lijkt het vanuit het standpunt van Williams misschien niet opportuun. Maar ik denk dat als het niet was gebeurd, de achterstand op de topteams alleen maar groter zou zijn geweest.' In 2021 zal het team opnieuw aantreden met Nicholas Latifi en George Russell en gaat het op jacht naar punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws