Update IV | Brown: 'Relatie met Ricciardo is nooit beter geweest dan nu' Formule 1
Formule 1

Update IV | Brown: 'Relatie met Ricciardo is nooit beter geweest dan nu'

Update IV | Brown: 'Relatie met Ricciardo is nooit beter geweest dan nu'

Zak Brown, CEO van McLaren, verwacht nog altijd meer van Daniel Ricciardo. Op het moment is Lando Norris nog steeds sneller dan de 32-jarige coureur. Dit weekend zag Brown dat de jonge Britse rijder opnieuw sneller was dan zijn teamgenoot, ondanks dat hij kampte met ontstoken amandelen. Norris eindigde uiteindelijk op de achtste plek, terwijl Ricciardo als twaalfde over de streep kwam.

De verwachtingen waren hooggespannen toen Ricciardo de overstap maakte van Renault (nu Alpine, red) naar McLaren. Desondanks heeft de Australiër zijn talent nog niet echt kunnen laten zien. 'Lando heeft duidelijk een voorsprong', zegt Brown bij Sky Sports. 'Natuurlijk willen we dat Daniel een stuk dichterbij Lando zit. We willen dat er een mooi gevecht ontstaat binnen het team.'

'Daniel lijkt nog steeds niet helemaal comfortabel in de auto', vervolgt Brown. 'We hebben alles geprobeerd wat we kunnen. Dit weekend was opnieuw teleurstellend en het voldoet niet aan zijn eigen of onze verwachtingen.' Desondanks geeft de Amerikaan Ricciardo nog steeds een kans. 'We moeten als team nu gewoon samen blijven werken en keihard blijven pushen. Dan hoop je dat het op een gegeven moment gaat lopen.'

Brown: 'Norris één van de beste coureurs'

De achterstand van Ricciardo is volgens Brown niet alleen te wijten aan de prestaties van de achtvoudig racewinnaar. De CEO is heel lovend over Norris. 'Het laat ook zien hoe goed Lando is. Als je kijkt naar de gaten tussen Sainz en Leclerc, en Verstappen en Pérez dan zie je dat het normaal is dat er verschillen zijn tussen teamgenoten. Ik denk dat Lando dan ook één van de beste coureurs in de wereld is.'

Ondanks dat Norris opnieuw punten wist te scoren in Barcelona, verliep het weekend niet vlekkeloos. De rijder had last van ontstoken amandelen. 'Hij was echt heel erg ziek. We wisten niet eens zeker of hij wel zou mogen racen van de dokter. Gelukkig mocht hij wel rijden. Hij is echt een sterke vent en hij reed echt een fantastische race. Ik denk dat hij weer fit zal zijn voor Monaco', besluit de CEO van McLaren.

Update 13.40u (29/05) | McLaren-contract Ricciardo bevat mechanismen om samenwerking te beëindigen

Daniel Ricciardo's contract bij McLaren bevat mechanismen waarmee de samenwerking tussen de coureur en het team kan worden beëindigd. Dat bevestigt McLaren-CEO Zak Brown in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. De Amerikaan vertelt daarnaast dat hij nog steeds niet onder de indruk is van wat Ricciardo tot nu toe heeft gepresteerd bij het Britse team.

'Ik wil niet in detail treden, maar er zijn mechanismen waarin we aan elkaar gecommitteerd zijn en er zijn mechanismen waarin we dat niet zijn', aldus de McLaren-topman over het contract van Ricciardo. 'Ik heb er met Daniel over gesproken. We boeken niet de resultaten waarop we hadden gehoopt, maar we blijven allebei pushen. Hij heeft vorig jaar op Monza laten zien races te kunnen winnen. Wij moeten onze auto verder ontwikkelen, want deze is niet in staat om races te winnen. Desondanks zien we hem graag verder naar voren op de grid.'

Update II 16.58u (06/06) | Ricciardo over uitspraken Brown: 'Hij heeft gelijk'

Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat de recente beweringen van McLaren CEO Zak Brown, dat zijn prestaties bij het team tot nu toe niet aan de verwachtingen heeft voldaan, klopte. Gevraagd naar de opmerkingen van Brown voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco antwoordde Ricciardo: 'Hij heeft gelijk. Het zijn opmerkingen die ik niet persoonlijk opvat. Ik heb nog niet kunnen voldoen aan de verwachtingen die we hadden.'

'Niemand zal harder voor mij zijn dan ik zelf', voegde de Australiër eraan toe. 'Ik wil niet op de tiende, twaalfde plaats racen. Ik geloof nog steeds dat ik voorin kan eindigen en daar thuishoor. We werken er samen hard aan.' Op de vraag wat er nodig is om het niveau van Norris te halen, die dit jaar 48 punten heeft gescoord in vergelijking met de elf punten van Ricciardo, antwoordde de achtvoudig Grand Prix-winnaar: 'Ik denk dat er nog meer te halen valt uit de auto, Ik denk dat we ook een paar dingen hebben gehad waarbij het geluk onze kant niet op is gegaan, dus het is een combinatie van een paar dingen', sluit de McLaren-coureur af.

Update III 18.47u (10/06) | Ricciardo sprak met Brown: 'Overtuigd dat ik de volledige steun heb'

Daniel Ricciardo is naar aanleiding van de uitspraken van Zak Brown, CEO van McLaren, in gesprek gegaan met de Amerikaan. Brown voerde de druk op Ricciardo op door te zeggen dat hij ondermaats presteert en dat er mechanismen in het contract staan van de Australiër. Na het gesprek weet Ricciardo dat hij de volledige steun heeft binnen McLaren.

'We hebben met elkaar gesproken, maar ik hoef daarover niet in details te treden', wordt Ricciardo geciteerd door Motorsport.com. De coureur denkt dat de lucht is geklaard na het gesprek met de McLaren-CEO. 'Mijn contract met het team loopt tot het eind van volgend jaar. Ik ben volledig gecommitteerd aan McLaren en ik heb dat ook uitgesproken. Nu draait het erom dat ik me laat zien op de baan. Ik ben er echt van overtuigd dat ik de volledige steun van het team heb', aldus de achtvoudig racewinnaar.

Update IV 20.00u (26/06) | Brown: 'Relatie met Ricciardo is nooit beter geweest dan nu'

McLaren-CEO Zak Brown is van mening dat de relatie met Daniel Ricciardo nog nooit zo goed is geweest als nu. Enige tijd geleden werd de Australiër door zijn team bekritiseerd vanwege de matige vorm waarin hij dit jaar verkeert. Brown komt terug op zijn woorden en stelt dat de samenwerking met de coureur zeer vlot verloopt.

'We hebben een uitstekende relatie en hebben enkele weken geleden nog samen gegeten in Londen. We hebben gelachen en genieten samen van het racen. De relatie met Ricciardo is nooit beter geweest dan nu', benadrukt de Amerikaan dan ook. Het is vooral aan McLaren om beter materiaal te produceren, stelt de CEO tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws