Norris verrast door resultaat in Imola: 'Had niet verwacht nog op het podium te staan' Formule 1
Formule 1

Norris verrast door resultaat in Imola: 'Had niet verwacht nog op het podium te staan'

Norris verrast door resultaat in Imola: 'Had niet verwacht nog op het podium te staan'

Lando Norris was verrast met de podiumfinish in Imola. De McLaren coureur was bang dat hij dit seizoen niet meer op het podium zou staan na de zwakke start van het team in Bahrein. Norris ziet immers dat zijn MCL36 momenteel ver van de snelheid van Ferrari en Red Bull Racing verwijderd is. Toch scoorden beide McLaren-rijders punten tijdens de Grand Prix van Australië en pakte Norris dus een podium in Imola.

'Ik ben heel erg verrast met het resultaat, maar het voelt geweldig', wordt de jonge Brit geciteerd door Motorsport.com. Vanaf de testdagen in Bahrein kende McLaren meerdere problemen. Dit zette zich door tijdens de races in Bahrein en Saoedi-Arabië. 'Ik dacht oprecht dat we geen podium meer zouden scoren. Het is best een shock.'

Norris mocht als vijfde starten tijdens de hoofdrace op zondag. De coureur had het al een goed resultaat gevonden als hij deze positie wist te behouden tijdens de race. 'Het was heel erg goed dat we uit de problemen bleven tijdens de start. Hierdoor kunnen we wat posities winnen.' Toch blijft de coureur enigszins verbaasd. 'De Red Bulls en Ferrari's zijn zoveel sneller. Een podium had ik niet verwacht, maar misschien is het logisch na de progressie van de auto.'

Norris: 'Alfa Romeo sneller dan wij waren'

Het leek heel even alsof de McLaren-bolide de derde snelste auto was tijdens het Grand Prix-weekend in Imola. Norris weet dat deze race de verhoudingen niet juist weergaven. 'De Mercedes-auto was ook niet slecht dit weekend. We waren misschien wat sneller dan zij, maar Alfa Romeo was weer sneller dan wij. Uiteindelijk maakt het niet uit, want we hebben twee auto's verslagen die een seconde per ronde sneller zijn', aldus de McLaren-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws