Verstappen helemaal kapot vanwege hobbels: 'Alles doet pijn' Formule 1
Formule 1

Verstappen helemaal kapot vanwege hobbels: 'Alles doet pijn'

Verstappen helemaal kapot vanwege hobbels: 'Alles doet pijn'

Christian Horner neemt zijn petje af voor zijn Red Bull-coureur Max Verstappen. De Nederlander won namelijk afgelopen weekend niet alleen de Grand Prix van Emilia-Romagna, maar wist ook met zijn simraceteam als eerste over de finishlijn te rijden bij de virtuele 24 uur van de Nürburgring. Verstappen onthult welk van de twee races hij zelf het zwaarst vond.

'Hij heeft een heel druk weekend achter de rug, want tussendoor heeft hij ook nog meegedaan aan de 24 uur van de Nürburgring', vertelde teambaas Horner over het weekend van zijn stercoureur aan internationale media, waaronder ESPN. 'Hij heeft vandaag twee races gewonnen. Eén in een BMW M3 en één in een Formule 1-wagen. Hij is eigenlijk een racemachine.' Toch maakte Horner zich geen enkel moment zorgen over de dubbele dienst die Verstappen dit weekend draaide. 'Hij test 's avonds vaak verschillende set-ups en dat soort dingen, dus het is niet ongebruikelijk dat hij dat doet.'

Verstappens grootste concurrent tijdens het Grand Prix-weekend in Italië was Lando Norris, en de twee zorgden tegen het einde van de race voor een aantal spannende laatste rondes. Norris zei na de race respect te hebben voor zijn vriend, en dat Verstappen zulke prestaties kon leveren én daarnaast ook nog meedeed aan de simracecompetitie. Zelf zal Norris niet zo gauw achter het stuur van de simulator kruipen.

'Ik heb het ook gewoon nog nooit geprobeerd. Ik ben opgebleven en heb gisteravond naar het gevecht (tussen Tyson en Usyk, red.) gekeken. Ik slaap sowieso nooit veel', vertelde de Brit wel dat hij net als Verstappen zaterdagnacht een kort nachtje had. Norris denkt niet dat de simracesessies van Verstappen de race van zijn concurrent veel hadden beïnvloed. 'Maar het is in ieder geval geen fysiek iets. Het is meer iets mentaals dat je een beetje pijn kan doen. Maar ik ben waarschijnlijk later opgebleven dan hij'.

Verstappen kapot door hobbelig wegdek

Verstappen gaf zelf na de race ook aan dat een Formule 1-race een veel grotere uitdaging voor hem vormt dan een simrace, vanwege de fysieke ongemakken die erbij komen kijken. In Imola was het vooral het hobbelige wegdek dat hem na de race pijn deed. 'Ik ben gewoon kapot van de hobbels, om eerlijk te zijn', gaf Verstappen toe na de race. 'Mijn rug, alles doet pijn. Het is niet zozeer de fysieke kant, maar het was gewoon zo hobbelig. Al na twintig ronden voelde ik mijn rug. Dus ik kijk ernaar uit om in bed te liggen. Misschien wat pijnstillers te nemen. En een massage.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws