Ocon was druk bezig om niet tegen Vettel aan te rijden: 'Wilde hem niet raken in zijn laatste race' Formule 1
Formule 1

Ocon was druk bezig om niet tegen Vettel aan te rijden: 'Wilde hem niet raken in zijn laatste race'

Ocon was druk bezig om niet tegen Vettel aan te rijden: 'Wilde hem niet raken in zijn laatste race'

Esteban Ocon geeft aan dat hij tijdens de race in Abu Dhabi druk bezig was om niet tegen Sebastian Vettel aan te rijden. De Duitser reed op het Yas Marina Circuit zijn laatste race in de Formule 1 en kon uiteindelijk met een tiende positie een punt verdienen. Ondanks de druk van Ocon om goed te presteren voor het kampioenschap, wilde hij geen botsing met de Aston Martin-coureur riskeren.

Vanaf de start van de Grand Prix zat Vettel in de DRS van Ocon. Tot het moment dat de Alpine-coureur zijn eerste pitstop maakte was hij een beetje in de stress, omdat hij niet de reden wilde zijn dat de Duitser die dag niet zou kunnen finishen. 'Ik wilde niet degene zijn die hem zou raken in zijn laatste race', begint de Fransman, geciteerd door Motorsport.com. 'Maar het was een mooi en eerlijk gevecht, zoals altijd met Seb. Het was leuk', voegt hij eraan toe.

Ocon: 'Het was een heel spannende race'

Ocon deed hard zijn best om in de eerste ronden van de race de viervoudig wereldkampioen achter zich te houden. 'Dat is wat ik toen moest doen. Ik wist wanneer ik mijn pitstop zou maken. Onze nieuwere banden hadden het lastig, zeker de mediums. Maar achteraf was het beter', legt de 26-jarige coureur uit. Na de eerste pitstop hoefde de enkelvoudig racewinnaar zich echter geen zorgen meer te maken om Vettel, want vanwege een niet zo'n strategische pitstop van de Duitser reed de coureur de rest van de race ver achter de Alpine van Ocon.

Ondanks dat de Fransman bezig was om niet tegen Vettel aan te rijden, moest hij ook goede punten scoren. McLaren stond namelijk negentien punten achter Alpine in het kampioenschap, wat de strijd om de vierde positie toch nog spannend maakte. 'Het was een hele spannende race, maar het maakt niet uit. Alle doelen die we ons gesteld hebben zijn behaald. We zijn als vierde geëindigd bij de constructeurs, godzijdank', eindigt Ocon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws