Horner onder de indruk van 'altijd eerlijke' Leclerc: 'Reed dit jaar buitengewoon goed' Formule 1
Formule 1

Horner onder de indruk van 'altijd eerlijke' Leclerc: 'Reed dit jaar buitengewoon goed'

Horner onder de indruk van 'altijd eerlijke' Leclerc: 'Reed dit jaar buitengewoon goed'

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, vindt Charles Leclerc een goede en eerlijke tegenstander. Hoewel Max Verstappen de titel al een tijd binnen had, was de strijd voor de tweede plaats in het kampioenschap spannend tot en met de laatste race in Abu Dhabi. De Monegaskische coureur wist uiteindelijk als tweede in het kampioenschap te eindigen en versloeg daarmee Sergio Pérez.

De teambaas van de Oostenrijkse renstal heeft lof voor Leclerc. 'Ik moet Charles feliciteren. Hij reed dit jaar buitengewoon goed. Natuurlijk had hij veel pech, net als onze coureurs soms', begint Horner, geciteerd door Formel1.de. Ook liep de 25-jarige coureur veel punten mis, dankzij verkeerde strategische keuzes van Ferrari. 'Maar hij is een geweldige coureur om tegen te racen en hij is altijd heel eerlijk', vervolgt de Brit.

Natuurlijk vindt Horner het wel jammer dat het geen één-tweetje werd in het kampioenschap voor de coureurs. Pérez werd derde, dankzij een sterke Leclerc. 'Maar ik moet Charles prijzen voor zijn seizoen. Hij was een geweldige concurrent. Hij vocht briljant met onze twee coureurs, altijd heel eerlijk. Ik denk dat ze volgend jaar zeker weer hard zullen vechten', verwacht de teambaas.

Horner: 'Niemand had kunnen bedenken dat dit zou gebeuren'

Wat betreft het jaar van Red Bull zelf is de 49-jarige meer dan tevreden. Het team kon het seizoen ook nog eens mooi afsluiten met een goed resultaat in Abu Dhabi. 'We hebben de laatste race gewonnen en in totaal hebben we zeventien Grands Prix gewonnen en we hadden beide coureurs weer op het podium', vertelt Horner. 'Als ons dit aan het begin van het seizoen was aangeboden, toen we moesten vrezen dat we overrompeld zouden worden met de grootste regelwijziging in de afgelopen veertig jaar, had niemand kunnen bedenken wat er zou gebeuren op en buiten de baan dit jaar', eindigt de teambaas trots.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws