Wolff vindt niet dat politieke gekibbel is toegenomen: 'Je beschermt altijd je eigen team' Formule 1
Formule 1

Wolff vindt niet dat politieke gekibbel is toegenomen: 'Je beschermt altijd je eigen team'

Wolff vindt niet dat politieke gekibbel is toegenomen: 'Je beschermt altijd je eigen team'

Toto Wolff verklaart dat de politieke spelletjes in de Formule 1 niet zijn toegenomen. Dat werd de teambaas van Mercedes gevraagd naar aanleiding van de vele uitspraken die hij deed rondom de straf van Red Bull Racing voor het overschrijden van het budgetplafond in 2021. Het team dat dit jaar het constructeurskampioenschap won kreeg hiervoor een straf van zeven miljoen dollar en een reductie van tien procent van de windtunneltijd.

Toen naar buiten kwam dat Red Bull het budgetplafond inderdaad had overschreden, waren de andere teams er als de kippen bij om aan te geven dat de Oostenrijkse renstal een fikse straf verdiende. Hoewel het politieke gekibbel buiten de baan al langer bestaat, lijkt het dit seizoen wel heel extreem. Volgens Wolff is dat echter niet het geval. Hij verklaart dat het altijd al een groot onderdeel was van de sport.

Wolff omschrijft dat hij bepaalde uitspraken deed in het belang van Mercedes. 'Het gaat erom dat je je eigen team beschermt', begint de Oostenrijker bij de Spaanse tak van Motorsport.com. 'Ik denk dat we dat allemaal doen, proberen voorop te blijven of onszelf te beschermen of, op een bepaalde manier, te begrijpen waar het teambeleid naartoe gaat. Ik denk dat het heel normaal is', vervolgt de teambaas van Mercedes.

Wolff: 'Iedereen leeft volgens zijn eigen regels'

Wat betreft de vergelijking dat er meer politieke spelletjes zouden zijn dit jaar dan voorgaande seizoenen, is Wolff duidelijk. 'Ik denk niet dat er meer spelletjes of minder spelletjes zijn, iedereen leeft volgens zijn eigen regels, ik denk dat het heel normaal is', eindigt Wolff. Het lijkt inderdaad de standaard te zijn binnen de Formule 1. Wanneer er een team een mogelijke straf zou kunnen riskeren benoemen de andere teams zoveel mogelijk redenen waarom de concurrent inderdaad zwaar bestraft zou moeten worden. Iets dat als het aan de teambaas van Mercedes ligt ook niet snel zal veranderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws