Off-Track #10 | Was de straf van Hamilton gepast en kan het strafsysteem beter? Formule 1
Formule 1

Off-Track #10 | Was de straf van Hamilton gepast en kan het strafsysteem beter?

Off-Track #10 | Was de straf van Hamilton gepast en kan het strafsysteem beter?

In de nieuwe, tiende aflevering van Off-Track blikt gastheer Christian Moerman samen met F1Maximaal-redacteuren Merijn Kramer, Marnik Kok en Tibbe Dolman terug op de controversiële Grand Prix van Groot-Brittannië. Uiteraard discussiëren de heren over de crash van Max Verstappen en Lewis Hamilton in de openingsronde van de race, maar wordt er ook gekeken naar of het strafsysteem van de Formule 1 nog wel van deze tijd is. Check hun opinies in de meest recente aflevering van Off-Track!

Het is natuurlijk het gesprek van de week in Formule 1-land en kan derhalve ook niet genegeerd worden in Off-Track: de clash tussen Hamilton en Verstappen. De regerend wereldkampioen trachtte zijn rivaal in te halen in Copse, maar raakte daarbij het achterwiel van de RB16B. Verstappen vloog vervolgens hard van de baan af in een crash waar 51 g bij vrijkwam. Hamilton op zijn beurt kon doorrijden en won zelfs, ondanks een straf.

De vraag is dus in hoeverre de straf die Hamilton kreeg op zijn plaat was. De Mercedes-coureur kreeg een tijdpenalty van tien seconden en loste die in bij zijn eerste en enige pitstop van de race. Ondanks de strafseconden kon Hamilton in de slotronden leider Charles Leclerc inhalen om zodoende voor eigen publiek te winnen. In Off-Track bespreken de heren de controverse rondom de straf die erg veel stof heeft doen opwaaien.

Wat viel nog meer op in Groot-Brittannië?

Hoewel Verstappen, Hamilton en de stewards alle aandacht op zich vestigden op Silverstone, viel er meer te beleven tijdens het raceweekend. Zo lag Leclerc vrijwel de gehele race eerste, terwijl Ferrari deze jaargang zeker geen winnende auto heeft gebouwd. Ook wordt het nieuwe sprintrace-format besproken. De sprintrace zag afgelopen weekend haar vuurdoop en werd over het algemeen goed ontvangen? Wat vinden de heren van Off-Track van het concept?

Was de straf van Hamilton gepast en kan het strafsysteem beter?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws