Organisatie GP België waarschuwt voor nepmail met bon ter waarde van vijftig euro Formule 1
Formule 1

Organisatie GP België waarschuwt voor nepmail met bon ter waarde van vijftig euro

Organisatie GP België waarschuwt voor nepmail met bon ter waarde van vijftig euro

De organisatie van de Grand Prix van België meldt dat er onlangs een nepmail uit hun naam is verstuurd. Wie recentelijk een mail heeft ontvangen met een voucher ter waarde van vijftig euro kan deze beter niet openen, zo laat Vanessa Maes, directeur van Spa Grand Prix, weten. Het gaat volgens haar namelijk om een poging tot phishing.

In de afgelopen dagen hebben oplichters een succesvolle poging gedaan om gegevens van de officiële website van de Grand Prix van België te hacken. Tot de gestolen informatie behoren ook vele e-mailadressen waardoor talloze mensen een bericht ontvingen met een voucher ter waarde van vijftig euro. Deze waardebon zou voor allerlei zaken rondom de Grand Prix ingewisseld kunnen worden. De alarmbellen gingen rinkelen toen enkele gebruikers van de site, na op de link geklikt te hebben, om hun bankgegevens en creditcardgegevens werd gevraagd.

'We raden ten zeerste af om op de link te klikken'

Maes bevestigde tegenover de Belgische omroep RTBF dat de mail niet afkomstig is van de organisatie en dat het om een phishingmail ging. De directeur van Spa Grand Prix raadt iedereen aan om niet op de link te drukken. 'Sinds vanochtend hebben we vernomen dat er een frauduleuze e-mail is verstuurd waarin gebruikers worden uitgenodigd om op een link te klikken die bedoeld zou zijn om een cadeaubon van vijftig euro te ontvangen. Dit is een poging tot phishing en we raden ten zeerste af om op deze link te klikken', aldus Maes, die stelt dat de organisatie nooit om persoonlijke gegevens zou vragen.

'In het algemeen vragen we onze klanten om uiterst voorzichtig te zijn wanneer ze om hun persoonlijke gegevens worden gevraagd', vervolgt Maes. 'Spa Grand Prix vraagt nooit om vertrouwelijke informatie via e-mail om een geschenk van welke aard dan ook te verkrijgen', sluit de directeur het bericht af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws