Oud-wereldkampioen ziet titelstrijd weer openliggen dankzij Pérez: 'Dat is nu niet meer voldoende' Formule 1
Formule 1

Oud-wereldkampioen ziet titelstrijd weer openliggen dankzij Pérez: 'Dat is nu niet meer voldoende'

Oud-wereldkampioen ziet titelstrijd weer openliggen dankzij Pérez: 'Dat is nu niet meer voldoende'

Damon Hill denkt dat de titelstrijd ondanks de dominante start van Red Bull Racing weer volledig openligt. Ferrari en McLaren hebben het gat naar de kampioensformatie nagenoeg gedicht en dat biedt perspectief volgens de voormalig wereldkampioen. Daarnaast heeft de concurrentie nog een belangrijk voordeel ten opzichte van Red Bull en Max Verstappen.

In de afgelopen drie races wonnen Red Bull, Ferrari en McLaren ieder een race en dat laat zien dat de dominantie van de kampioensformatie is verdwenen. Toch denkt Hill dat het team van Verstappen op bepaalde circuits nog altijd een voordeel heeft. 'Ik denk absoluut dat het game on is', antwoordt Hill in de F1 Nation-podcast op de vraag of de titelstrijd weer openligt. 'Er zijn twee teams die het tempo hebben en het gat naar Red Bull op bepaalde circuits hebben gedicht. Maar ik denk dat Red Bull op de juiste circuits moeilijk te verslaan zal zijn', lijkt Hill Red Bull toch nog wel steeds als de favoriet te zien.

Pérez zwakke schakel

Die spannende titelstrijd zal volgens Hill vooral betrekking hebben op het constructeurskampioenschap, zo blijkt uit zijn uitleg. Ferrari en McLaren hebben immers een groot voordeel ten opzichte van Red Bull. 'Vergeet niet dat beide teams twee coureurs hebben, die kunnen aanvallen', maakt Hill duidelijk dat Sergio Pérez, die deze week een nieuw contract bij de kampioensformatie tekende, de zwakke schakel is bij de drie topteams.

'Ik weet namelijk niet zeker of je dat ook van Checo kan zeggen', vervolgt de wereldkampioen van 1996. 'Bij Red Bull is er momenteel maar één coureur op wie ze kunnen bouwen ter verdediging.' Pérez zal zonder meer een tandje bij moeten schakelen, zo constateert Hill. 'Het is niet langer voldoende om op drie tienden van Verstappen te zitten, want er passen tegenwoordig zo veel auto's in dat gat. De verschillen worden steeds kleiner en kleiner. Ook qua punten wordt het steeds minder. De totale dominantie van Verstappen lijkt te zijn verdwenen en er is nog een lange weg te gaan', aldus Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws