Verstappen blij met contractnieuws Pérez: 'Mooi dat we succesvolle samenwerking kunnen voortzetten' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen blij met contractnieuws Pérez: 'Mooi dat we succesvolle samenwerking kunnen voortzetten'

Verstappen blij met contractnieuws Pérez: 'Mooi dat we succesvolle samenwerking kunnen voortzetten'

Max Verstappen is na het voor Red Bull Racing teleurstellend verlopen raceweekend in Monaco hard aan de slag gegaan in de simulator om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Grand Prix van Canada. Ook had de drievoudig wereldkampioen nog even kort de aandacht voor de contractverlenging van zijn teamgenoot Sergio Pérez.

De Grand Prix van Monaco was er voor Red Bull één om zo snel mogelijk te vergeten. Nadat Pérez niet eens door Q1 kwam en een dag later al na één bocht uitgeschakeld was, redde Verstappen de meubelen van de Oostenrijkse renstal door dankzij P6 nog acht punten voor het constructeurskampioenschap te scoren. Ferrari, dat door de overwinning van Charles Leclerc en de derde plaats van Carlos Sainz flink wat punten pakte, is de kampioensformatie echter wel tot op 24 punten genaderd.

De RB20 ging in de nauwe straten van Monte Carlo voor geen meter en dus moest er snel wat gebeuren. Verstappen heeft de afgelopen week dan ook niet stilgezeten. 'Na een moeilijker weekend in Monaco ben ik deze week met het team op de fabriek geweest en in de simulator bezig geweest met de voorbereiding op de Grand Prix van Canada', zegt de Nederlander op zijn website Verstappen.com. 'Het circuit is heel uniek, heeft enkele old school kerbs en er zijn veel mogelijkheden om in te halen. Het is erg belangrijk om de auto goed af te stellen en een balans te vinden tussen de topsnelheid en een goede stabiliteit tijdens het remmen', stipt Verstappen een aantal belangrijke punten voor komend weekend aan.

Contractverlenging Pérez

Tot slot heeft Verstappen ook nog even aandacht voor het grootste Red Bull-nieuws van deze week. Op dinsdagavond maakte het Oostenrijkse team immers bekend dat Pérez ook de komende jaren de kleuren van Red Bull zal verdedigen. Een beslissing die duidelijk op de goedkeuring van Verstappen kan rekenen. 'Het is geweldig nieuws dat Checo tot en met 2026 bij het team heeft bijgetekend en ik ben blij dat we de succesvolle samenwerking die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, kunnen voortzetten', zegt de regerend wereldkampioen. 'Vorig jaar hebben we een recordseizoen gehad en het team is erg sterk, dus we kijken er naar uit om ook de komende twee jaar op dit succes voort te bouwen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws