Pérez kijkt na positief contractnieuws alweer vooruit: 'Dat moeten we in Montréal oplossen' Formule 1
Formule 1

Pérez kijkt na positief contractnieuws alweer vooruit: 'Dat moeten we in Montréal oplossen'

Pérez kijkt na positief contractnieuws alweer vooruit: 'Dat moeten we in Montréal oplossen'

Sergio Pérez ontving voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Canada goed nieuws van Red Bull Racing. De Mexicaan mag immers ook de komende seizoenen de tweede bolide van het Oostenrijkse team besturen. De 34-jarige uit Guadalajara is blij met het vertrouwen dat zijn team in hem stelt en na de tegenvallende resultaten van de voorbije weken wil Pérez dat vertrouwen graag terugbetalen, te beginnen in Canada.

Na maanden van gespeculeer, werd dinsdag aan alle onzekerheid een einde gemaakt: Pérez is ook in 2025 de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. Nu zijn toekomst is veiliggesteld, kan de Mexicaan zich weer volledig op het racen richten en dat is nodig ook. In de afgelopen races scoorde de zesvoudig Grand Prix-winnaar slechts vier punten, een zeer magere oogst.

Pérez weet dat er werk aan de winkel is, maar voordat hij daar op ingaat, wil hij eerst Red Bull nogmaals bedanken. 'Ik ben blij dat ik naar Canada kom in de wetenschap dat ik bij Oracle Red Bull Racing blijf. Het voelt ongelooflijk dat het team me het vertrouwen geeft en dat ik tot 2026 mag blijven. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat iedereen in me heeft', aldus Pérez in een persbericht van Red Bull voorafgaand aan het raceweekend in Canada.

Pérez wil kwalificatie aanpakken

De recente vorm van Pérez is teleurstellend te noemen en daar is de 34-jarige zich ook van bewust. De Mexicaan weet echter wat hem te doen staat. 'Ik weet dat we de komende seizoenen veel werk te doen hebben, maar belangrijker nog, op de korte termijn. We moeten terug naar het niveau van voor Imola en de auto in een beter werkvenster krijgen om zowel op zaterdag als op zondag te kunnen presteren. De race in Monaco was een ramp, we stonden door een slechte kwalificatie op een verkeerde startpositie en dat moeten we in Montréal oplossen. Het team en ik willen vooraan starten en het doel is om het ons dit weekend een stuk makkelijker te maken', besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws