Overstromingen zorgen voor schade aan Spa-Francorchamps en afgelasting op de Nürburgring Formule 1
Formule 1

Overstromingen zorgen voor schade aan Spa-Francorchamps en afgelasting op de Nürburgring

Overstromingen zorgen voor schade aan Spa-Francorchamps en afgelasting op de Nürburgring

De overstromingen in het zuiden van Nederland zijn ook over de grens te voelen. Doordat de Maas buiten haar oevers treedt, is ook het gebied rond Circuit Spa-Francorchamps overstroomd. Het gevolg: schade aan de infrastructuur rondom het fameuze Formule 1-circuit. Ook is er een race afgelast op de Nürburgring wegens wateroverlast in Duitsland.

De organisatie van de Grand Prix van België zal vast niet tevreden zijn met wat er momenteel gaande is in onder meer Nederland, België en Duitsland. De Maas, een 950 kilometer lange rivier die vanaf de Alpen, via België en Nederland haar weg vindt naar de zee, zorgt voor veel overlast op Spa-Francorchamps. Zo staat er een laag water op het circuit, evenals rondom de paddock-gebouwen.

Daar blijft het echter niet bij. Door de overstroming is er ook een stuk asfalt weggezakt. Dit stuk lijkt van een inrijdroute naar het circuit te zijn en niet van het asfalt waar de F1-coureurs op rijden. Desalniettemin erg vervelend voor de organisatie van het Belgische circuit dat de schade plaatsgevonden heeft en deze binnen anderhalve maand weer gerepareerd moet worden. Dan staat de Grand Prix van België namelijk op de kalender.

Nürburgring ongeschonden, maar race afgelast

Vanuit de Nürburgring zijn er nog geen berichten gekomen van schade aan het circuit, maar wel is daar een race afgelast. Eerder vandaag kwam de FIA met het bericht naar buiten dat het European Truck Racing Championship, die dit weekend op het Duitse circuit plaats zou vinden, niet door kan gaan wegens de wateroverlast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws