Overzicht tijden F1 Grand Prix van Azerbeidzjan 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden F1 Grand Prix van Azerbeidzjan 2023

Overzicht tijden F1 Grand Prix van Azerbeidzjan 2023

De Formule 1 keert na een pauze van vier weken weer terug. Ditmaal verhuist het circus naar Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan die ligt aan de Kaspische Zee. De terugkeer van de Formule 1 gaat aankomend weekend hand in hand met de terugkeer van het sprintraceformat. Niet geheel onbelangrijk: die is aangepast.

De Formule 1 en de teams zijn namelijk akkoord gegaan met een nieuwe indeling van het sprintraceweekend. De kwalificatie op de vrijdag gaat aankomend weekend de grid bepalen voor de hoofdrace van zondag terwijl de tweede vrije training vervangen zal worden door de kwalificatie voor de sprintrace. Hieronder staat het tijdschema van de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Tijdschema GP Azerbeidzjan 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 11:30u- 12:30u
Kwalificatie Vrijdag 15:00u- 16:00u
Kwalificatie sprintrace Zaterdag 10:30u- 11:14u
Sprintrace Zaterdag 15:30u- 16:00u
Race Zondag 13:00u- 15:00u

Sprintraceformat niet omarmd door Verstappen

De verandering van het sprintraceweekend heeft de Formule 1 een beetje verdeeld. Enkele teambazen en coureurs zijn voor de verandering wat betreft de opzet van de Grand Prix-weekenden. Stefano Domenicali heeft al vaker geuit dat de tweede en derde vrije training nutteloos zijn en weinig spektakel bieden. George Russell is een coureur die zich achter die mening schaart. Slechts één training zou namelijk al voldoende zijn om klaargestoomd te zijn voor een kwalificatie.

Max Verstappen is het daar absoluut niet mee eens. De coureur van Red Bull Racing vindt het huidige format prima, maar de tweevoudig wereldkampioen ziet de sprintraces het liefst verdwijnen. Verstappen heeft zelfs aangegeven dat hij overweegt om te stoppen als de veranderingen zich doorzetten. 'Ik ben blij met alleen de hoofdrace', geeft de coureur eerlijk toe. 'Ik denk dat dat veel beter is voor de spanning. Ik hoop natuurlijk dat er niet te veel veranderingen komen, anders ben ik er niet al te lang meer', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws