FIA-president geeft groen licht voor nieuwe planning sprintraceweekend: 'Is goed voor de sport' Formule 1
Formule 1

FIA-president geeft groen licht voor nieuwe planning sprintraceweekend: 'Is goed voor de sport'

FIA-president geeft groen licht voor nieuwe planning sprintraceweekend: 'Is goed voor de sport'

FIA-president Mohammed ben Sulayem heeft kort aangegeven dat hij de veranderingen aan het weekend format van een sprintrace wel ziet zitten. De coureurs gaan dan op de vrijdagmiddag kwalificeren voor de hoofdrace, en op de zaterdag opnieuw kwalificeren voor de sprintrace. De zaterdag zal dan volledig in het teken staan van de Sprint, en de vrijdagkwalificatie blijft helemaal in het teken staan voor de Grand Prix op zondag.

FIA-president Ben Sulayem staat erop dat een raceweekend met een sprintrace goed is voor de sport. De plannen om het programma van een sprintweekend volledig om te gooien, daar is hij dus ook voor. Het is de bedoeling dat het weekend format van de aankomende raceweekenden met een sprintrace gaan verlopen zoals ze gaan uitproberen in Bakoe. Op vrijdagochtend wordt de eerste vrije training dan verreden, met de kwalificatie voor de Grand Prix op zondag daarna. Zo'n weekend heeft dus twee kwalificaties.

Daarbij wordt de tweede vrije training op de zaterdag vervangen door de sprintkwalificatie. De officiële bevestiging van de plannen bleven tot nu toe uit, maar met de goedkeuring van Ben Sulayem lijkt het nu wel een standaard te gaan worden voor sprintraceweekenden. De zaterdag staat dan volledig in het teken van de Sprint, met de kwalificatie voorafgaand aan de race. De zondagplanning wordt niet aangepast, dat blijft de hoofddag van het Grand Prix-weekend. 'De Sprint is goed voor de sport', aldus de FIA-president tegenover The Daily Mail.

Verschillende meningen over sprintweekend

De meningen over de sprintrace en het veranderen van het weekend format zijn heel verschillend. Sommige coureurs, zoals Lando Norris, zien de verandering en de spanning van op de vrijdag al kwalificeren wel zitten, maar Max Verstappen heeft laten weten dat hij aanpassingen overbodig vindt. Het idee, om twee kwalificaties te houden, is echter wel door veel teambazen goedgekeurd. Op die manier blijft de zondag onaangeroerd en hebben de coureurs nog steeds een kwalificatie voor de hoofdrace, maar dan op de vrijdag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws