Overzicht tijden Grand Prix van Canada 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Canada 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Canada 2023

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Canada op het programma in de Formule 1. Na de afgelopen race in Barcelona wordt het in Montreal spannend om te zien hoe de verhoudingen zijn. Mercedes wist bijvoorbeeld een flinke stap te zetten met het nieuwe upgradepakket, terwijl andere teams, zoals Aston Martin en Ferrari, veel moeite hadden. Op het Circuit Gilles Villeneuve zal er een korte onderbreking zijn van het Europese seizoen en mogelijk een onderbreking in de opmars van Mercedes.

De Formule 1 verlaat na twee races de Europese bodem om te vertrekken naar Noord-Amerika. Met de Grand Prix van Canada staat één van de favoriete circuits, waar vroeger voldoende memorabele momenten gebeurden, op het programma. Aangezien de race niet in Europa wordt gehouden, is er ook een flinke afwijking qua tijden. Ditmaal zullen de sessies niet voor, maar na het avondeten worden verreden. Het volledig tijdschema vindt u hieronder.

Tijdschema GP Canada 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 19:30u - 20:30u
Tweede vrije training Vrijdag 23:00u - 0:00u
Derde vrije training Zaterdag 18:30u - 19:30u
Kwalificatie Zaterdag 22:00u - 23:00u
Race Zondag 20:00u - 22:00u

Mercedes wil goede vorm vasthouden

Aankomend weekend lijkt de top-twee alweer zonder problemen ingevuld te kunnen worden, mits Sergio Pérez een goede zaterdag heeft. Red Bull Racing en Max Verstappen zijn momenteel onaantastbaar gebleken en na de Grand Prix van Spanje lijkt het erop alsof dit niet snel zal veranderen. Achter de Oostenrijkse renstal wordt de strijd wel spannend. Mercedes zette een stap in Barcelona, maar het is de vraag of de achtvoudig constructeurskampioen deze vorm vast weet te houden.

De karakteristieken van het Circuit de Barcelona passen namelijk perfect bij de W14 en dat kan niet gezegd worden over het Circuit Gilles Villeneuve. De lange rechte stukken zullen een prooi zijn voor Red Bull en ook Alpine, dat duidelijk een stap zette in Monaco, loopt vaak goed op het rechte stuk. Het is ook de vraag hoe Aston Martin en Ferrari reageren na een enigszins teleurstellend weekend. Mogelijk maken acht coureurs kans op het laatste plekje op het podium naast de Red Bulls.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws