Overzicht tijden Grand Prix van Saoedi-Arabië 2021 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Saoedi-Arabië 2021

Overzicht tijden Grand Prix van Saoedi-Arabië 2021

Na een zinderend Formule 1-seizoen met een hoop spanning, zal de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen de komende twee weken tot een ontknoping komen. De Grand Prix van Saoedi-Arabië staat op het programma en het raceweekend vormt de eerste race van het tweeluik dat dit jaar af moet gaan sluiten. Let wel: door de locatie van de race zijn de racetijden anders dan gewend.

In alle opzichten is het komende raceweekend bijzonder, zo ook de plaats en tijden van de Grand Prix. Voor het eerst wordt er in Saoedi-Arabië gereden, waar de afgelopen weken en maanden hard is gewerkt om het Jeddah Street Circuit af te krijgen. Omdat de kwalificatie en de race 's avonds worden gehouden en er ook nog sprake is van een tijdsverschil met het Midden-Oosten betekent dat de Nederlandse fans met het bord op schoot zullen kijken naar de kwalificatie en de race. Omdat de race op 5 december plaatsvindt, zou de wedstrijd zomaar een goede aftrap kunnen zijn voor Sinterklaasavond.

Overzicht: Wanneer wordt er in Saoedi-Arabië geracet?

SessieDatumTijd
Eerste vrije training3 December14:30 - 15:30
Tweede vrije training3 December18:00 - 19:00
Derde vrije training4 December15:00 - 16:00
Kwalificatie4 December18:00 - 19:00
Race5 December18:30 - 20:30

De afwijkende tijden in combinatie met het klimaat in Saoedi-Arabië betekenen dat met name de tweede vrije training heel erg belangrijk wordt voor de teams om zich goed voor te kunnen bereiden op de race. Overdag is het in Jeddah namelijk erg warm, waarna het flink kan afkoelen als de zon onder is gegaan. Omdat de vrije trainingen voor of tijdens zonsondergang worden verreden, zal de baantemperatuur daar dus nog een stuk hoger liggen dan tijdens de kwalificatie en de race. Hierdoor is het lastig om in de eerste en derde training echt goede voorbereidingen te treffen voor het optimaal afstellen van de auto.

Wel of geen afkoelende baan, het feit is wel dat de omstandigheden voor alle coureurs hetzelfde zijn. Zodoende zal de focus vooral liggen op de spannende strijd in het Formule 1-kampioenschap. Momenteel staat Verstappen 'slechts' acht punten voor op Hamilton, die op zijn beurt komend raceweekend met een nieuwe en sterkere motor zal gaan aantreden. Mocht Hamilton de race winnen en Verstappen wordt tweede, is het verschil tussen de twee titanen voor de laatste race één punt en zal de race in Abu Dhabi gaan bepalen wie zich kampioen van 2021 mag noemen.

Continu op de hoogte blijven van alles omtrent de Grand Prix van Saoedi-Arabië? Download onze app: IOS of Android.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws