Marko voerde gesprekken met FIA na 'zeer onsportieve gebaren' van Mercedes Formule 1
Formule 1

Marko voerde gesprekken met FIA na 'zeer onsportieve gebaren' van Mercedes

Marko voerde gesprekken met FIA na 'zeer onsportieve gebaren' van Mercedes

Dit seizoen is de strijd tussen Mercedes en Red Bull Racing groter dan ooit en dat gevecht wordt zowel op als naast de baan gevoerd. Beide teams houden zich bezig met 'politieke spelletjes', met name door de legaliteit van elkaars onderdelen en systemen op de Formule 1-auto's in twijfel te trekken. Red Bull-adviseur Helmut Marko vindt het nog altijd jammer hoe Mercedes zich opstelde in het politieke gevecht, waarbij hij vond dat de FIA zijn concurrent voortrok.

Tot ieders verrassing was Red Bull aan het begin van dit seizoen bijzonder competitief, waarbij de RB16B in Bahrein en de raceweekenden daarna zelfs sneller leek dan de W12 van Mercedes. Meteen gingen de ogen van Mercedes naar de onderdelen van Red Bull, die vervolgens flink aan de tand werden gevoeld. Dit riep woede op bij Marko, die veel 'schijnargumenten' zag bij zijn opponent.

'Wij hebben de acties van Mercedes als een zeer onsportief gebaar opgevat en hebben ons daarna ook geconcentreerd op wat er zoal bij Mercedes gebeurt, bijvoorbeeld met de doorbuigende vleugels', stelt Marko in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Dat komt er allemaal bij als de strijd zo intensief is als dit jaar en vooral als iemand niet gewend is dat een ander team concurrentie kan bieden.'

Marko voerde gesprekken met FIA over besluiten

Marko zag dat Mercedes dit seizoen graag haar klantenteams inzette als pion in de politieke spelletjes met de FIA. 'De ene keer wordt McLaren naar voren geschoven en dan is het weer Aston Martin.' Daarbij werd er volgens Marko niet altijd eerlijk gehandeld door de FIA. 'Wij hebben het gevoel gehad dat er een bepaalde eenzijdigheid bestond in de besluiten. Maar inmiddels hebben we meerdere gesprekken gevoerd met de FIA en ook met Liberty, waardoor ik zou zeggen dat het deels part of the game is', aldus de Oostenrijker.

Continu op de hoogte blijven van alles omtrent de Grand Prix van Saoedi-Arabië? Download onze app: IOS of Android.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws