Pérez bewondert Verstappen: 'Zonder twijfel één van de beste in de geschiedenis van F1' Formule 1
Formule 1

Pérez bewondert Verstappen: 'Zonder twijfel één van de beste in de geschiedenis van F1'

Pérez bewondert Verstappen: 'Zonder twijfel één van de beste in de geschiedenis van F1'

Sergio Pérez heeft heel erg veel bewondering voor teamgenoot Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing maakt de Nederlander van dichtbij mee en ziet dat hij in korte tijd al is uitgegroeid tot één van de beste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1. Bovendien stelt Pérez dat de samenwerking binnen het team momenteel goed is en dat de coureurs de auto dezelfde richting op willen hebben.

Dit seizoen verrijdt Pérez zijn tweede jaar bij Red Bull. De Mexicaan heeft in deze tijd de kwaliteit van Verstappen goed kunnen observeren. 'Max is echt heel erg goed', wordt Pérez geciteerd door de Mexicaanse tak van Fox Sports. 'Hij is een hele complete coureur en zonder twijfel één van de beste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1, als hij niet al de beste is. Hij heeft dingen die andere coureurs niet hebben. Hij zit op de limiet van de eerste vrije training tot en met het einde van de race.'

Dit seizoen heeft Pérez laten zien dat hij punten kan pakken voor de Oostenrijkse renstal. De coureur ziet ook dat hij gegroeid is. 'Dit jaar zijn we wat meer vergelijkbaar qua snelheid. Er zit alleen een verschil in een bepaalde leercurve die we meenemen gedurende het weekend.' Pérez ziet dat Red Bull de vruchten hiervan kan profiteren. 'Voor een team is dat eigenlijk alleen maar goed, al vraagt het wel veel van ons als coureurs.'

RB18 kampt nog steeds met overgewicht

Helmut Marko heeft al meerdere malen aangegeven dat de Red Bull-bolide te zwaar is. Pérez sluit zich aan bij deze conclusie. 'Daar hebben we het nog steeds moeilijk mee. We zitten nog steeds een paar kilo boven het minimumgewicht, dus we moeten de auto nog steeds op dieet sturen.' Volgens Pérez zijn de coureurs het allebei eens over het gevoel in de RB18. 'Elk weekend geven we feedback en vaak zitten we op dezelfde golflengte. We pushen de auto dezelfde kant op', aldus de drievoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws