Pérez geblesseerd na crash in kwalificatie GP Canada: 'Een spierverrekking in mijn nek' Formule 1
Formule 1

Pérez geblesseerd na crash in kwalificatie GP Canada: 'Een spierverrekking in mijn nek'

Pérez geblesseerd na crash in kwalificatie GP Canada: 'Een spierverrekking in mijn nek'

Sergio Pérez heeft tijdens zijn crash in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada een blessure opgelopen. De coureur van Red Bull Racing miste in Q2 zijn rempunt in bocht 3, waardoor zijn banden op slot schoten en hij rechtdoor de muur in ging. Hierdoor liep Pérez een spiercontractie in zijn nek op, waardoor zijn voorbereiding op de Grand Prix van Groot-Brittannië momenteel anders verloopt dan normaal.

Red Bull kende voor de crash van Pérez een uitstekend weekend. Na vrije trainingen ging het echter alleen nog maar mis voor de Mexicaan. 'Het begin van de week is altijd moeilijk als je zo'n slechte weekend hebt gehad, maar voor de rest gaat het prima', wordt Pérez geciteerd door de Mexicaanse tak van Fox Sports. 'Ik ben nu vooral aan het herstellen van een spierverrekking in mijn nek die ik na de crash op liep. Destijds voelde ik er niks van, maar nu doet het over het algemeen best veel pijn.'

De blessure van Pérez zorgt er ook voor dat zijn trainingsschema van de aankomende weken er iets anders uit zal zien. Volgende week staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma en een week later wordt er alweer geracet op de Red Bull Ring. 'Elke week bereid ik me anders voor. Nu doe ik geen oefeningen vanwege mijn spiercontractie. Ik focus me nu op therapie om zo honderd procent klaar te zijn voor Silverstone.'

Pérez: 'Uitvalbeurten bepalend voor de titelstrijd'

De zondag van Pérez verliep ook alles behalve goed voor Pérez. De coureur van Red Bull kwam op een nulscore te staan, aangezien zijn bolide kampte met betrouwbaarheidsproblemen. 'Het was de versnellingsbak. Hij zat al aan het einde van zijn Latijn, dus het is lastig om dit soort dingen te voorkomen, zeker op een hobbelig circuit als dat van Canada.' Toch wil Pérez dat Red Bull de problemen oplost. 'We zijn elke keer uitgevallen om andere redenen. Dit kan heel erg bepalend zijn in de titelstrijd', aldus de drievoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws